Bursa Teknik Üniversitesi’ne, Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile 2 milyon liralık kauçuk - plastik test ve analiz laboratuvarı kuruldu. Laboratuar, Bursa sanayicilerine de hizmet verecek.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yıldırım yerleşkesinde kurulan laboratuar törenle açıldı. Açılışa Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı
(BEBKA) Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanayiciler katıldı. Laboratuarın 2 milyon 37 bin liraya mal olduğu belirtildi. BTÜ ve BEBKA ortaklığında hazırlan laboratuvar; bilgi ve teknoloji üretimine yönelik ortak kullanım alanlarının oluşturulması ve üniversite sanayi iş birliğine hizmet etmek için planlandı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, yeni kurulmuş bir üniversite olarak sanayicilere hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, “Buradaki labaratuvar sadece eğitim amacıyla kurulmadı. Aynı zamanda sahada çalışan sanayicilerimize de hizmet verecek." diye konuştu.