Bursa kent merkezinde Ulucami yakınlarında bir kadın canlı bomba kendini patlattı. Canlı bomba saldırısında ilk belirlemelere göre 10 kişi yaralandı. Olayda ağır yaralanan hiçbir vatandaşın bulunmadığı açıklandı.



Yerel Olay TV muhabiri Burak Demirci, "Bursa'nın göbeğinde büyük bir patlamanın olduğunu biliyoruz. Patlama, canlı bomba saldırısı paniğine neden oldu. Tabii patlamanın olduğu saatte Ulu Camii çevresinde rutin bir kalabalığın söz konusu olduğunu söyleyebilirim. Patlama anından itibaren bölge güvenlik koridoru altına alındı. Şu an Atatürk Caddesi trafiğe kapatılmış durumda. Tam patlamanın olduğu noktaya giremediğimizi belirtelim. Patlamanın canlı bomba saldırısı olup olmadığı bilinmiyor. Ancak altyapı çalışması vardı ve o çalışmalar devam ediyordu. Ekipler, patlamanın altyapı çalışmalarından dolayı meydana gelip gelmediğini inceliyor. Ekipler, patlamayı canlı bomba saldırısı üzerinde yoğunlaştırdı. Bu bilgiler tabii teyide muhtaç bilgiler, resmi kaynaklardan açıklanmadı" ifadelerini kullandı.


Emniyet kaynakları 25 yaşlarındaki bir kadının elindeki siyah çantayı patlattığı yönünde açıklama yaptı.
Bursa'daki canlı bombanın hedeflediği noktaya ulaşamadan patladığı belirtiliyor.
Bursa Valiliği'nden olaya ilişkin olarak yapılan açıklamada, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir kadın üzerindeki düzeneği patlattı" dendi.

Bursa Ulucami'de canlı bomba saldırısı patlama - 27 Nisan 2016