Manisa'nın Soma ilçesinde geçtiğimiz yıl maden faciasında hayatını kaybeden 301’i madenci için Bursa’da yürüyüş düzenlendi.

Setbaşı’nda toplanan kalabalık, pankartlar ve sloganlar eşliğinde Heykel’e yürüdü. Kafasına baret takan gruptakiler, şehit madencilerin unutulmasına izin vermeyeceklerini belirerek sorumlulardan hesap sorulmasını istedi. 'Bursa İş Cinayetlerini Durduralım Platformu' tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe, Bursa Barosu, sendikalar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe HDP’li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da katılarak destek verdi.

SAKIK: HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞÇASINA GÖREVLERİNİ SÜRDÜRÜYORLAR

Sırrı Sakık, gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “Bu topraklarda yaşamanın bedelini çok ağır ödüyoruz. Yani işçiler maden ocağında yaşamını yitiriyor. Bu bir kader değil. Biz hepimiz acı bedeller ödeyerek bu topraklarda yaşama mücadelesi veriyoruz. Şimdi gün, birlik oluşturup kan ve gözyaşını nasıl dindiririz, hep birlikte bu ülkeyi nasıl özgürlükler ülkesi yapabiliriz, emek ve özgürlüğün bu kadar katledildiği başka ülke yoktur. Siyasetçilerin, günahlarının o kadar çok olmasına rağmen hiçbir şey olmamışçasına siyaset yapıyorlar ve biz de seyirci olarak onları izliyoruz. İşte burada demokratik güçlerin birlik oluşturması gerekir. Başka ülkelerde olsaydı sorumlu bakanlar görevini terk ederdi. Ama ne hikmetse bütün olumsuzluklara rağmen, hiçbir şey olmamışçasına bunlar görevlerini sürdürüyorlar.”