Dönüşümle ortaokula çevrilen Bursa Atatürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrenci velileri, çocuklarının son sınıf için başka okula gönderilmemesi için bir kez daha valiliğe yürüdü.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu 4+4+4 sistemi ve son düzenlemeyle ortaokula dönüştürüldü. Dönüşümle okulda 4. sınıfa geçen ilköğretim öğrencileri Tophane İlköğretim Okuluna yönlendirildi. Ancak çocuklarının son sınıfta daha uzak ve başka okula verilmesini istemeyen veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdu. Buradan gerekli cevabı alamayan veliler, 29 Haziran 2015 günü valiliğe yürüdü. Vali yardımcısı ile görüşüp hazırladıkları dilekçeleri veren velilere gelen cevabi yazıda, "Atatürk İlkokulunun 2015-2016 eğitim öğretim yılında ortaokul dönüşümü tamamlanmış olup, burada okuyan 4. sınıf öğrencilerinin ise Tophane İlkokuluna gönderilmesi kararı alınmış bulunuyor. Ayrıca yine adrese dayalı sisteme göre uygun olan öğrencilerin yakında bulunan Mithat Paşa İlkokuluna nakillerinin gerçekleşebilir." denildi.

CEVABI BEĞENMEDİLER, YENİDEN VALİLİĞE YÜRÜDÜLER

Veliler, verilen bu cevabı beğenmeyerek yeniden valiliğe yürüme kararı aldı. Bu durumun çocuklarının psikolojileri açısından da sıkıntı doğuracağını belirten veliler, Setbaşı'ndan Çarşamba Valilik binasına kadar çocukları ile birlikte yürüyüş gerçekleştirdi. Veliler, bu defa görüştükleri protokol müdürüne hazırladıkları dilekçeleri verdi.

196 ÖĞRENCİ ETKİLENECEK

Setbaşı Atatürk İlköğretim Okulu ilköğretim 4. sınıf öğrenci velileri, valilik önünde yaptığı açıklamada, bu durumdan 196 öğrencinin etkileneceğini belirterek, çocuklarının bir seneliğine başka okula gitmesini istemediklerin söyledi. Valilik önünde konuşan velilerden Bülent Aslan, sonuna kadar direneceklerini belirterek, "Çocuklarımızın bu okulda okumasını istiyoruz. Çocuklarımızın psikolojisinin bozulmasını istemiyoruz. Bize cevap geldi ama olumsuz yönde. Bize gelen bilgiye göre çocuklarımız farklı okula gönderilecek. Çocuklarımıza yaptığımız görüşmede başka okula gitmek istemediklerini söylüyorlar." dedi.

Veliler, yarın kendilerine cevap geleceğini belirterek, yine olumsuz sonuç çıkması halinde veliler olarak oturup ortak bir karar vereceklerini kaydetti.