Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, bugün 2014-2015 eğitim yılının ilk yarısını tamamlayarak iki haftalık tatile çıktı. Bursa'daki 570 bin öğrenci ve 30 bin öğretmen de iki haftalık tatil sevinci yaşayanlar arasında yer aldı.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler, 9 Şubat Pazartesi günü yeniden ders başı yapacak. Yarıyıl tatilinde, öğretmenlerin il içi ve iller arası özür grubu yer değiştirmeleri ile 15 bin öğretmen kadrosuna ilk atamalar gerçekleştirilecek. İkinci dönem, 12 Haziran Cuma günü sona erecek.

Bursa'da sabah erken saatlerde okullara akın eden öğrenciler, karne sevinci yaşadı. Karnesi iyi olanlar büyük sevinç yaşadı, zayıf olanlar ise ikinci dönem düzeltmek için daha çok çalışacağını belirtti. Karneleri dağıtan öğretmenler, takdir ve teşekkür alan öğrencileri tebrik etti, zayıfı olanların üzülmeden ikinci döneme biraz daha hazırlıklı gelmelerini istedi. Tatilin iyi değerlendirilmesini isteyen öğretmenler, "Tatilde tabi ki gezeceksiniz ve eğleneceksiniz ama bol bol da kitap okuyacaksınız." dedi