Bursa'nın Orhangazi ilçesinde köpeklerin havlaması sonucu bulunan erkek cesedi ile ilgili sır perdesi aralandı.

Orhangazi'de keçi çobanı tarafından bulunan erkek cesedinin bir iş adamının oğluna ait olduğu ortaya çıktı. Ayrıca olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre; Orhangazi ilçesi Kale civarında keçi otlatan bir çoban, köpeklerin sürekli bir yöne doğru havlamasından şüphelenerek yanlarına gitti. Köpeklerin yanına varınca yerde parçalanmış bir ceset gören çoban hemen polise haber verdi.

Olay yerine gelen Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cesedin bulunduğu bölgeyi güvenlik çemberine alıp inceleme başlattı. Ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro ve Cinayet Büro ekipleri de Orhangazi'ye gelerek çalışma başlattı.

Tanınmaz haldeki ceset üzerinde inceleme yapan polis ekipleri, montta ki deliğin bıçak izi olduğunu belirledi. Ayrıca cesedin boynunda pantolon olması da şahsın bıçaklandıktan sonra boğularak öldürüldüğü şeklinde yorumlandı.
Ardından incelemeyi derinleştiren polis ekipleri, cesedin 28 gün önce kaybolan 18 yaşındaki İbrahim Yerli'ye ait olduğu üzerinde duruyor. Orhangazi'nin tanınmış iş adamlarından Yılmaz Yerli'nin oğlu olan gençten 27 Ocak gününden bu yana haber alınamadığı belirtildi.

FİDYE İSTENMİŞ

İddiaya göre; işadamı Yılmaz Yerli’nin oğlu İbrahim Yerli kaçırılarak ailesinden fidye istendi.
Alınan bilgiye göre; genci kaçıran kimliği belirsiz kişiler, Yerli’nin ailesinden fidye istedi. Ayrıca polise haber verilmemesini isteyen kişilerle, polis başvurusu sonrasında irtibat tamamen kesildi. İbrahim Yerli’nin ailesi de ilk önce buna inanmadı ancak, gençten haber alınamayıp, fidye isteyenlerle de irtibat kesilince, olayın ciddiyeti anlaşıldı.

Ancak Bursa polisi ise olayın fidye için olmadığı üzerinde de duruyor. Polis ekipleri, babasına ait ayakkabı dükkanını işleten İbrahim Yerli'nin kaybolmasının ardından hemen bitişikteki yine babasının ortağı olduğu ekmek fırınında şoförlük yapan ve gencin kavgalı olduğu öğrenilen Ö.D.’yi (28) takibe aldı. Ö.D.'nin evinde yapılan aramada sobada yanmış şekilde İbrahim Yerli'ye ait cep telefonu bulundu.
Sorgulanan evli ve bir çocuk babası Ö.D. ise polis sorgusunda önce cep telefonunu seyyar satıcıdan aldığını, ancak daha sonrada ifadesini değiştirip, telefonu kendisine İbrahim Yerli'nin verdiğini söyledi.
Sorgusunun ardından serbest bırakılan Ö.D.’yi takibi sürdüren polis ekipleri, İbrahim Yerli’ye ait cesedi bulunca yeniden Ö.D.'yi akşam saatlerinde evinde gözaltına aldı. Bursa’ya getirilen zanlı, sorgusunda suçlamayı kabul etmedi. Ö.D’nin sorgusu sürerken, Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro ekipleri, olayla alakalı soruşturması başlattı.

Ayrıca cesedi bulunan İbrahim Yerli, bugün Orhangazi’de Merkez Camii'nde ikinci namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.