Bursa’da iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye yükseldi. Ulaşımda yaşanan aksaklıklar sebebiyle trafikte uzun kuyruklar oluştu, insanlar işlerine gitmekte zorlandı.

Belediye ve Karayolları ekipleri ana arterlerde kar küreme çalışmasını sürdürüyor. Buna karşın, birçok bölgede trafik kilitlendi. Şehir merkezinde Bursa-Ankara ve Bursa-İzmir istikametinde zaman zaman uzun araç konvoyları oluştu. Yaz lastiği ile yola çıkan araçlar ilerleyemeyince trafikte aksamalar meydana geldi.

Oluşan araç konvoyları sebebiyle vatandaşlar da işe gitmekte zorlandı. Bir çok insan, otobüsten inerek yürümek zorunda kaldı ya da vasıta değiştirerek işine gitmeye çalıştı. İnsanlar sabah saatlerinden itibaren arabalarını ve dükkanlarının önünü kardan temizleyebilmek için uzun uğraşlar verdi. Vatandaşlar, yoğun kar yağışına rağmen yaşadıkları mutluluğu dile getirdiler. İşe gitmekte zorlandıklarını belirten insanlar, tüm zorluklarına rağmen kar yağışının güzel olduğunu dile getirdiler. Şehirde özellikle dağ ilçelerinde 100’den fazla köy yolunun kapandığı bildirildi. Köy yollarının açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığı belirtildi.

KAR YAĞIŞI YARINA KADAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı. Hava sıcaklığı ise 0 dereceye düştü. Kar yağışının yarın sabaha kadar devam etmesi, yarın ise karla karışık yağmur şeklinde etkisini göstermesi bekleniyor.

ULUDAĞ’DA KAR KALINLIĞI 3 METREYİ GEÇTİ

Bu arada, Uludağ’da kar yağışı tüm hızıyla devam ediyor. Hava sıcaklığının eksi 12 dereceye düştüğü zirvede, kar kalınlığı da sabah saatlerinde 3 metre 30 santim olarak ölçüldü. Uludağ’da kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini göstereceği bildirildi.