Bursa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yolların kapanmaması için çalışmalar sürüyor.

Merkez Osmangazi Belediyesi tarafından karla mücadele için oluşturulan ekipler, vatandaşların günlük hayatlarında aksaklıklar yaşamaması için 24 saat görev yapıyor. Kar, buzlanma ve don olaylarına karşı yerinde ve zamanında müdahale edilebilmek için, 60 personel, 16 adet iş makinesi ve 1 adet tuz aracı çalışacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, insanların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Dündar, “Kar ve don olaylarına karşı kullanılmak üzere depolarımızda bulunan 500 ton kaya tuzunun 150 tonu torbalanarak, valilik, kaymakamlık, hastane, okul, mahalle muhtarlıkları gibi resmi kurumlara teslim edildi. Karla mücadele için oluşturduğumuz ekiplerimiz, günde üç vardiya olarak 24 saat aralıksız görev yapacak. Ayrıca acil olaylara karşı anında müdahale edebilmek için Fen İşleri Müdürlüğü şantiye sahamızda bir ekip de hazır olarak bekletilmekte.” diye konuştu.

Belediye ekipleri, öğle saatlerinde artan kar yağışı sebebiyle İvazpaşa, Mollafenari, Çekirge, Hamzabey, Gündoğdu ve Kirazlı gibi yüksek mahallelerde karla mücadele ve tuzlama çalışmalarına hız verdi.