Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Bursa’nın Mudanya ilçesinde bir tavuk çiftliğinde 120 bin hayvanın kuş gribi şüphesi ile itlaf edildiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay Balıkesir’in Bandırma İlçesi Edincik bölgesindeki bazı tavuk çiftliklerinde ortaya çıkan kuş gribine, Bursa Mudanya İlçesi Balabancık Köyünde bir tavuk çiftliğinde de rastlandı. Çiftlikte tavukların ani ölümü üzerine bölgeye giden Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, kuş gribi şüphesi üzerine 120 bin tavuğu itlaf etti.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, olayın yaşandığı tavuk çiftliğinde şüpheli bir durumun söz konusu olduğunu söyledi. Çelik, şu açıklamayı yaptı: “Arkadaşlarımız gerekli tedbirleri aldılar. Yoğun ölüm olan bir işletmede tedbir amaçlı olarak orayı kontrol altına aldılar. İşletmenin kapasitesi 120 bin. Bir kısmı zaten ölmüş. Diğer kalanlar da etrafa hastalık yaymaması için itlaf edildi. Orada kuş gribi şüphesi olduğu için bu işlem yapıldı. Bu ticari işletme dışında çevredeki köy tavuklarından şuana kadar ölüm yok. Arkadaşlarımız zaten kontroldeler. Herhangi bir sıkıntı şimdi görünmüyor.”