Bursa’da HDP tarafından Gökdere Meydanı'nda düzenlenen Nevruz kutlaması sakin geçti. Kutlamada konuşan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Başbakan Davutoğlu’nun Ankara'da Hakikatleri Araştırma ve Yüzleşme Komisyonu'nu kurması halinde PKK’nın da kongre tarihini deklare edeceğini belirtti.

Gökdere Meydanı'nda HDP'nin düzenlediği kutlamalar için saat 10.00'dan itibaren meydana gelenler, polis arama noktalarından tek tek aranarak geçti. Yerel sanatçılarının söylediği türkülerle halaylar çeken HDP’liler daha sonra yakılan Nevruz ateşi etrafından toplanarak kutlamalar yaptı. PKK elebaşı Abdullah Öcalan fotoğrafı altındaki kürsüde açıklamada bulunan Adil Zozani, "Bu yolun sonunda bütün zindanların kapısı açılacak, 10 yıllardır cezaevlerinde tutulan, bedeni çürümeye terk edilen halkımızın evlatları halkının içinde olma şansına sahip olacaktır." dedi.

Artık kan akmasını istemediklerini belirten HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Bursa’nın sokaklarına asker cenazesi gelmesin, Bursa’nın mahallesine polis cenazesi gelmesin, bunu arzu etmiyoruz. Onların da anneleri, babalarının acısı bizim acımızdır. Evlat acısının ne olduğunu çok iyi biliyoruz, çünkü her birimiz bunu defalarca yaşadı." diye konuştu.