Bursa'da meydana gelen sağanak yağış kenti adeta göle çevirdi. Özellikle Yıldırım ilçesinde yaşanan sel hayatı felç ederken, bir okulda görevliler mahsur kaldı.
Yaşanan sağanak yağış nedeniyle ilkokulun istinat duvarının çökmesi sonucu oy kullananlar ve seçim görevlileri içeride mahsur kaldı. Okul adeta harabeye dönerken, görevliler içeride büyük güçlükle oyları saymaya çalışıyor.

Uludağ'da ekili olan sağanak yağış kente sel olarak indi. Uludağ’ın eteklerindeki Yıldırım ilçesi Fidyekızık Mahallesi'nde bir okul sular altında kaldı. Fidyekızık İlköğretim Okulu yanında bulunan istinat duvarının yıkılması ile okulu sel suları bastı. İlkokulun istinat duvarının çökmesi sonucu seçim görevlileri ve içeride son oy kullanan vatandaşlar mahsur kaldı.

Dağdan taş ve kumları okulun bahçesini basarken onlarca araç taş ve kum yığını altında kaldı. Uludağ’dan aniden gelen sel sularının sürüklediği taşlar, Fidyekızık İlkokulunun istinat duvarının da çökmesine neden oldu. Birçok araç taşlar altında kalırken sel suları okulun zemin katını da bastı. İçeride mahsur kalan vatandaşlar bazı kişiler tarafından okulun arka camı kırılarak dışarı çıkarıldı. Seçim görevlileri ise sandıkları alarak birinci kata çıktı.

Büyük bir korku yaşayan görevliler ilgililerden şikayet etti. Okulda can güvenliklerinin olmadığının altını çizen yetkililer, bazı oyları saymaktan korktukları için çuvalda bekletiyor. Yaşanan selden sonra birçok itfaiye ekibi, polis, AFAD ekibi ve diğer görevliler okula gönderildi. Baygınlık geçiren bir kişi hastaneye kaldırıldı, bir kişinin ise protez bacağının sele kapıldığı belirtildi.

Okulda mahsur kalan bir görevli, "Çek de bu rezilliği görsünler, bir kepçe getirip de suyun önünü açamadılar. Sonra da çıkıp bar bar konuşurlar, böyle yaptık şöyle yaptık diye. Şu rezilliğe bak. Biz de içerdeydik. Korkmaz mıyız tabi ki korktuk. Şu halde kim korkmaz. Ne insan kaldı ne araba kaldı ne bina kaldı. İçeride sayıma başlamadan sel geldi." dedi.

CADDELER GÖLE DÖNDÜ

Bu arada Fidyekızık İlkokulu'nun istinat duvarının yıkılması ile sel suları aşağı mahallelere taştı. Birçok aracın sürüklendiği selde vatandaşlar büyük korku yaşadı. Selden dolayı Yıldırım ilçesinde birçok yol kullanılamaz hale geldi; yollarda araçlar, çöp bidonları taş, kum yığınları oluştu. Trafiğin felç olduğu kentte vatandaşlar büyük zorluk çekti.

Aracı ile suyun ortasında kalan Halil Mete, "Araçta sıkıntı var, yukarı çıkıyorduk çıkamadık. Araçta çocuklar, kadınlar vardı korktuk, normal korku." şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşlar ise suyla birlikte çamurun Uludağ’dan taraf geldiğini belirterek, "Sanki yukarıda bir su patladı ve geldi. Ormandan gelen bir sudur. Bu arada 4 -5 tane kadın çocuk vardı, onları kurtardık ve başka araçla gönderdik." diye anlattı.