Bursa'da toplanan vatandaşlar Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan için yürüyüş yaptı. Setbaşı'nda toplanan kalabalık, slogan atarak Heykel’e kadar yürüdü.

Heykel meydanını trafiğe kapatan vatandaşlar, burada attıları solganlarla kadın cinayetlerinin son bulmasını istedi. AK Parti aleyhine slogan atan çoğunluğu kadınlardan oluşan insanlar, cinayetlere acil önlem alınmasını istedi. Uzun süre Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapatan grup, yalnızca ambulansların geçmesine izin verdi.

Yüzlerce sürücü, yolun açılmasını beklerken, bir süre sonra polis ekiplerinin de yardımıyla Atatürk Caddesi'nde ters dönen araçlar başka istikametlere yönlendirildi. Burada trafiği kapattıkları için sürücüler ile gruptakiler yer yer tartışma yaşandı.

Gruptan bazı vatandaşlar trafiği kapattıkları için kedilerine sert çıkanlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi için yaklaşık iki hafta önce Atatürk Caddesi'nin trafiğe kapatılmasına neden tepki gösterilmediklerini sordu. Grup, basın açıklamısının ardından dağıldı.