Bursa’da saatteki hızı 84 kilometreyi bulan şiddetli lodosun uçurduğu çatı güvenlik kamerasına yansıdı. Yıldırım ilçesinde 5 katlı binanın çatısı büyük bir gürültü ile havalandı. Çatının yerinden sökülmesi ve binaların arasına düşme anı, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Şiddetli lodos sebebiyle birçok işyerinin tabelası da yerle bir oldu. İstanbul Yolu üzerinde caddeye fırlayan büyük bir tabela yoldan geçen kamyona çarptı. Kamyonda hasar oluşturan tabela, yoldan geçen araçlara da zor anlar yaşattı. Kamyon sürücüsü, çatının uçarak aracına çaptığını anlattı.

TEMİZLİK İŞÇİSİNİN KAFASINA DÜŞEN ÇATI AĞIR YARALADI

Osmangazi ilçesi Oto Galericiler Sitesi’nde de bir binanın çatısı rüzgarın etkisiyle uçtu. Bu sırada meydanda temizlik yapan işçi Yusuf G.’nin üzerine düşen çatı, temizlik işçisini kanlar içinde bıraktı. Çatının kafasına çarptığı işçinin yardımına Oto-Koop sakinleri koştu. Yaralı işçi, 112 sağlık ekiplerince hastaneye sevk edildi. İşçinin sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi. Oto Koop’ta çatının uçmasını cep telefonu ile görüntüleyen Halil Çetin, “Canımızı zor kurtardık.” dedi. Cep telefonu görüntülerinde, elektrik direğine takılan çatının uçma anı görülüyor. Oto-Koop’ta ayrıca, bir ağaç da arabaların üzerine devrildi.

Bu arada Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, şiddetli rüzgar, 2 Şubat Pazartesi günü yerini sağanak yağmura bırakacak.