Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa’da TEOG sınavında yeterli puan alamadıkları gerekçesiyle yerleşemeyip açıkta kalan öğrenciler için son düzenlemeyle 2 bin 500 dolayında kontenjan açıldığını bildirdi.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, yaptığı açıklamada, “Israrlı mücadelemiz sonuç verdi, okul kontenjanları açıldı.” dedi. Bursa’da 2 bin 700 çocuğun beceriksiz idareciler yüzünden tam 1 aydır okullu olamadığını vurgulayan Türkoğlu, "Ortaokul mezunu olup kontenjan açılmadığından herhangi bir liseye kayıt yaptıramayan öğrencilerimizle ilgili devam ettirdiğimiz ısrarlı mücadele neticesinde MEB, Bursa’da meslek liselerimizde 2 bin 500 civarında yeni kontenjan açarak kısmen de olsa soruna bir çözüm getirmiştir.” ifadesini kullandı.

Selçuk Türkoğlu, bir önceki dönemde hiç kontenjan ayrılmayan Hürriyet, Hüma Hatun, Kırcılar, Öztimurlar, Mimar Sinan, Şehit Kubilay, Yeşilyayla ve İslam Uyar gibi meslek liselerinde de kontenjanlar açıldığını söyledi

"GARİBANIN EŞEĞİNİ KAYBETTİRİP SONRA BULDURMAK BU OLSA GEREK"

Bir ay boyunca kabus yaşayan öğrenci ve ailelerin çektikleri sıkıntının boyutunun çok büyük olduğunu anlatan Selçuk Türkoğlu, “Bir ay boyunca eğitimden uzak kalan çocuklarımızın telafilerinin nasıl yapılacağı da henüz açıklanmamıştır. Ehliyet ve liyakatten uzak idarecilerin yapacağı iş ancak bu kadar olur. Süreç, tarafımızdan takip edilmektedir. 21 Ekim İtibariyle yerleştirmeler netleşecektir. Bu tarih itibariyle halen kontenjan sıkıntısından dolayı yerleşemeyen bulunması durumunda hukuki süreç başlatılacaktır.” açıklamasında bulundu.