Greve giden sendikalar, Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto için Bursa’da yürüdü. Hükümetin istifaya çağrıldığı yürüyüşte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sloganlarla protesto edildi.

Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı nedeniyle ülke genelinde 2 günlük grev kararı alan Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri Bursa’da yapılan yürüyüşle saldırıyı lanetledi.

Akşam saatlerinde Setbaşı Mahfel’de toplanan sendika üyeleri ve vatandaşlar yürüyerek Heykel’e kadar geldi. Heykel’de ölenler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

HÜKÜMETE İSTİFA ÇAĞRISI

Setbaşı’ndan Heykel’e kadar sloganlar eşliğinde yürüyen grup, özellikle AK Parti hükümeti ve Erdoğan aleyhine slogan attı.

'Barış için gittik, katledildik, hesabını soracağız' yazılı pankartla yürüyen gruba milletvekilleri ve diğer vatandaşlar da destek verdi. Ellerinde patlama sırasında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan kalabalık, 'Direne direne kazanacağız', 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Katil devlet hesap verecek', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'AKP savaş, halklar barış istiyor', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Hükümet istifa' ve 'Hırsız, katil Erdoğan' şeklinde slogan attı.

Bursa KESK Şubeler Platformu Sözcüsü Süleyman Ayyılmaz’ın yönlendirmesi ile Heykel’e kadar gelen grup burada 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Süleyman Ayyılmaz, Türk insanı ve insanlığın böyle bir katliamı hak etmediğini belirterek, “Gördük, tanığıyız. Acılarımızı ölçmüyoruz ama bizden daha çok çatışmaların ve savaşların olduğu ülkelerde bile böyle bir katliam ve böyle barışçıl bir gösteriye böyle bir katliam ne yazık ki olmamıştı. Bu bir ilk, ölü sayımız ve kaybettiğimiz yoldaşımızın sayısı ne yazık ki çok. Bu yüzden üzüntümüz fazla.” şeklinde konuştu.

Grup adına basın açıklaması yapan DİSK Marmara Bölge Temsilcisi ve Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Ayhan Ekinci de, “Ölüm, adın kalleş olsun diyoruz. 10 Ekim cumartesi günü Ankara’da meydana gelen hain saldırı sonucu yaşamını yitiren 100’ün üzerinde dostumuz, canımız, yakınlarımızı tüm milletimizin başı sağ olsun derken, halen hastanelerde yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımıza da bir an önce iyileşmelerini diliyoruz.” dedi.