Trabzon'un kurtuluşunun 97. yılı, Bursa Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara konuk olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Bir komşunuz olarak Karadeniz’in kıvrak zekalı insanlarıyla beraber olduğum için onur duyuyorum” dedi.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda, Bursa Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen kutlamalara katılan Vali Karaloğlu, mahalli sanatçılar tarafından verilen konseri izledi. Vali Karaloğlu, yaptığı konuşmada: "Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni'nin doğup büyüdüğü, Evliya Çelebi’nin ‘Tuğra Bozan’ diye isimlendirdiği Karadeniz’in güzel ili Trabzon’un, güzel insanları.” şeklinde hitap etti.

'BİZE HER YER TRABZON'

Trabzonluların "Bize her yer Trabzon" gibi güzel bir sözünün bulunduğunu hatırlatan Karaloğlu, “Bu laf çok tesadüfi söylenmiş bir laf değil. Çünkü Trabzonlu gittiği her yere kendi kültürünü, kendi geleneğini, çalışkanlığını ve vatan severliğini götürür de, onun için ‘bize her yer Trabzon’ diyorsunuz.” şeklinde konuştu.

1. Dünya Savaşı'nda Doğu Karadeniz bölgesinde Artvin, Rize ve Trabzon’un Ruslar tarafından işgal edildiğini hatırlatan Vali Karaloğlu, halkın efsanevi direnişi ile Rusların 2 yıllık bir sürede bölgeden çekilmek zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.