Bursa’da çaldıkları atları keserek etlerini lokanta ve benzeri yerlere sattıkları iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, ‘hırsızlık ve bozuk gıda satmak’ iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde Hacivat Mahallesi’nde 3 gün önce çalındığı yönünde ihbar edilen 5 atla ilgili çalışma yürüten polis, olayın gerçekleştiği yere yakın bir bölgede bir barakanın önünde kan izlerine rastladı. Polis burada atların kesilerek derilerinin yüzülmüş olduğunu tespit etti. Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte operasyonu genişleten polis, etlerin yine Yıldırım’da bir soğuk hava deposuna götürüldüğünü belirledi. Buraya operasyon yapan polis, kasaplık yaptığı öğrenilen depo sahibi Ali V.’u (29) ile at eti olduğu iddia edilen eti sattığı belirlenen Süleyman Ç.’yi (44) gözaltına aldı. Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ruhsatsız olduğu belirlenen depoda bulunan ve bir kısmı paketlenmiş, bir kısmı da paketlenmeye hazırlanan yaklaşık 150 kilo ete el koyup yediemine teslim etti.

Etlerin bazı lokanta ve dürümcülere satıldığı ileri sürüldü. Yetkililer, etlerin at eti olması halinde depo sahibine ruhsatsız depo işlettiği için 2 bin lira, kaçak et sattığı içinde 16 bin TL para cezası kesileceğini açıkladı. Bu arada gözaltına alınan Ali V. ile kestiği atları Ali V.’ye getirdiği ileri sürülen Süleyman Ç. (44) çıkarıldıkları mahkemece denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı. Kesime yardım ettiği gerekçesiyle de Rami Ç. ile Yusuf Ç. ise aranıyor.

ŞÜPHELİNİN YAKINLARI GAZETECİLERE SALDIRDI

Adliye önünde gazetecilere konuşan Ali V.’nin kardeşi kilosu 17 liradan aldıkları etin at eti olduğunu bilmediklerini iddia etti. Çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan şüphelilerden Süleyman Ç., kendisini görüntülemek isteyen gazetecilerden kaçarak uzaklaşırken yakınları basın mensuplarına saldırdı.

Öte yandan soğuk hava deposunun bulunduğu Vatan Mahallesi’nin muhtarı Kemal Salih, Çeşme sokağın karşısında ki boş alanda devamlı atların bulunduğunu belirterek, "Yaklaşık bir hafta önce burada bir at cesedi bulduk. Yıldırım Belediyesi'ne haber verip at cesedini aldırdık. Belediye ekipleri gelip burada ölmüş atı aldı. Ancak kesilmiş at gibi konu bize ulaşmadı. Haberimiz yok." dedi.

Vatandaşlar da mahallede genellikle Roman vatandaşlara ait olan atların dolaşıp otladığını belirterek, at kesiminden ise haberleri olmadığını belirtti.