İstanbul'daki Gezi Parkı olayları için 2013 Haziran ayında Bursa'da eylem yaptıkları iddiasıyla haklarında 1 ile 3 yıl arasında hapis cezaları talep edilen, aralarında oda ve sendika başkanlarının da bulunduğu 30 sanık beraat etti.

Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan yargılanan sanıklar, bugün karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Aralarında Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi eski Başkanı Ali Uluşahin, Eğitim-Sen Bursa Şubesi eski Başkanı Hasan Özaydın, DİSK Güney Marmara Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci ve Bursa Barosu avukatlarından Birkan Özey’in de bulunduğu 30 sanık, duruşmada hazır bulundu. Yürüyerek tepkilerini dile getirdiklerini belirten sanıklar, beraatlerini istedi. Suçun unsurlarının oluşmadığına kanaat getiren mahkeme de sanıkların ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Sanık avukatlarından Aslı Evke Yetkin, bugün sonuçlanan davanın, Gezi Parkı eylemlerinden dolayı açılan ve beraatle sonuçlanan ikinci dava olduğunu söyledi. Yetkin, diğer davada aralarında avukatların da bulunduğu 33 sanığın geçen günlerde beraat ettiğini hatırlattı.

DURUŞMAYA GEÇ KALAN HAKİM, TELEFON ÇALINCA DIŞARIYA ÇIKTI

Davanın önceki duruşmasına bir saat geç gelen Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Taner Ulutürk, kızını Ankara'ya uğurlamak için Bursa Terminali'ne gitmesi sebebiyle geç kaldığını söylemişti. Duruşma başladığı esnada cep telefonu çalan Hakim Ulutürk, kürsüden ayrılarak odasına gitmiş, duruşma yaklaşık 15 dakika süren telefon görüşmesinin ardından devam etmişti.