Bursa’daki hastanelerin fiziki ve teknolojik iyileştirmeleri için 2015 yılı içinde 54 milyon liralık ihale yapıldı.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ocak ayından bu yana çıkan olumsuz haberler ve yeni projeler hakkında düzenlediği basın toplantısı ile bilgilendirmede bulundu.
Şevket Yılmaz Kadın Doğum ünitesinde düzenlenen basın toplantısında, özellikle Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili olumsuz haberlerden yakınan Prof. Dr. Rüstem Aşkın, "Son haftalarda özellikle veya daha çok Şevket Yılmaz’a odaklanan eleştirilerle karşılaştık. Bunları başlangıçta çok ciddiye almadık ama bunlar zamanla artınca ‘bunların hepsi mi yalan yazıyor?’ gibi bir anlayış oluşuyor. Halbuki aynı ve mesnetsiz bir eleştirinin birkaç platformda tekrarlarıydı bunlar. Bunlardan biri; biz bilgi işlem altyapımızı değiştirdik. Hastane yöneticimiz bizim desteğimiz ve onayımızla bu değişimi yaptı." dedi.

6 AYDA 54 MİLYON LİRALIK İHALE

'Şevket Yılmaz’da neler oluyor?' başlıklı toplantıda milyonluk işlerden bahseden Prof. Dr. Rüstem Aşkın, şunları söyledi: "Genel sekreterliğimiz 2015 yılı içinde 54 milyon liralık ihale gerçekleştirdi veya ihale süreci içinde satın almalarımız var. Bu da Türkiye’de Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatından sonraki en büyük ihale rakamıdır."

'BİR KERTENKELEYİ DE 6 AY YAZMAYIN'

Yapılan olumsuz haberlerin kendilerini üzmesine rağmen yapıcı eleştiriye açık olduklarını ifade eden Prof. Dr. Rüstem Aşkın, "Ama bir kertenkeleyi de 6 ay yazmayın Allah aşkına, değil mi. Evlerimizde bile zaman zaman kertenkele çıkabiliyor değil mi. Olabilecek şeyleri tekrar tekrar yazmaktansa güzel şeyleri de yazmanızı sizlerden rica ediyoruz." çağrısında bulundu.

Bu dönemde sadece Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iyileştirme adına 200 civarında iş ve işlem yapıldığını bildiren Prof. Dr. Aşkın, "Bu verdiğimiz 54 milyon liralık rakam içinde sadece tıbbi cihaz ve sarf malzemeleri bunlar. Bunlarla biz tüm hastanemizin tıbbi cihaz parklarımızı yenilemek, cerrahi el aletlerini yenilemek, ki bunlar son 10-15 yıldır, Bursa’da eski kör makaslarla çalışan cerrahlar var. Yoksa diğer türlü sağlık açısından 2 milyar liraya yakın bir yatırım aldı Bursa, gerçekten olağanüstü bir yatırım." şeklinde konuşmasını tamamladı. Prof. Dr. Rüstem Aşkın, ardından kent genelinde hastanelerde yapılan fiziki yenilemeler ve tıbbi iyileştirmelerden örnekleri paylaştı.