İstanbul Yenikapı'da bugün yapılacak olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun birlikte katılacağı Fetih Şöleni'ne Bursa’dan da öğrenci gönderildiği öğrenildi. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bursa'daki İmam Hatip Liselerinden İstanbul'daki miting şeklindeki Fetih Şölenine Öğrenci gönderilmesini istemesi tepki topladı.

Duruma tepki gösteren Türk Eğitim Sen Bursa 2. Nolu Fatih Gümüş, “Bursa'da İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü tarafından AKP'ye pazarlanmaktadır.” dedi. Bursa’daki öğrencilerin İstanbul'daki mitinge gönderilmesine tepki gösteren Fatih Gümüş, “Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya vekaleten yürüttüğü bu görevi asaleten almak için kime şirin görünmeye çalışmaktadır? Bursa'da yapmış olduğu idari soykırım ve tasfiye hareketi yetmezmiş gibi şimdi de makam mevkisini sağlama almak için İmam Hatip öğrencilerini mi kullanmaktadır?” şeklinde konuştu.

İstanbul’daki miting için Bursa’dan otobüs kaldırıldığını anlatan Fatih Gümüş, il milli eğitim yönetimine şu soruları yöneltti: “Bugün Bursa'nın bütün İmam Hatip Liseleri önünden, isimleri Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanmış öğrenci, öğretmen, görevli müdür yardımcısı ve müdürler için otobüs kaldırılmaktadır. Şehir dışında yapılacak bir miting için katılacak öğrencilerin ve görevli idarecilerin isimlerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından istenmesinin amacı nedir? Bu otobüslerin ücretini kim karşılamaktadır? İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKP'nin siyasi şovuna dönüşecek olan bu miting için okullara öğrencileri götürme izni vermiş midir? Öğrenci velilerinden miting gezisi için gerekli izinler alınmış mıdır?”