Eğitim Sen Bursa Şubesi, Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği Bursa Temsilcileri, Bursa Yazın ve Sanat Derneği üyeleri, Ahmet Vefik Paşa Tyatrosu önünde toplanarak yaşanan katliamı kınadı. Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Bursa Şube başkanı Günay Özkılıç, yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. 

Özkılıç, “Dünyanın her yerinde Charlie Hebdo gibi mizah dergileri, kimi zaman mutlak doğru dayatmalarının ardında gizlenmek istenenleri teşhir etmesi, kimi zaman ise kahkahanın özgürlükçü yanını açığa çıkarması nedeniyle baskıların ve tehditlerin hedefi olmaktadır. Ancak yaşanan katliam, bir tahammülsüzlüğün ürünü olmanın çok ötesinde anlamlar taşımaktadır.” dedi.

Siyasilere de mesaj veren Özkılıç, şöyle konuştu: “Dünya yanarken, sanatçılar, gazeteciler öldürülürken gündelik dillerini, yine ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı algı üzerine kuran siyaset bezirganlarını lanetliyoruz. Yeryüzü barışının kinden, kandan uzakta kurulacağını ve bu yeniden inşasında sanatçıların, eğitimcilerin, hukukçuların, yazarların, gazetecilerin büyük görevler üstleneceğini biliyoruz. Bu bilinçle, yeryüzünün bütün insanlarını, barış için yeniden eyleme çağırıyoruz.”