Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ile Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırılarına tepki gösterdi.

Çekirge Devlet Hastanesi’nde basın toplantısı düzenleyen Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, sağlık çalışanlarının Türkiye’nin her yerinde büyük fedakarlıklarla çok önemli zorluklara göğüs gerdiğini ancak hiçbirinden şikayetçi olmadığını söyledi.

Dünyanın en kutsal hizmetini verirken bombalara, silahlara, mayınlara muhatap olmak istemediklerini belirten Aşkın, “Bu günler gelir geçer, yine güven içinde, barış içinde hizmetimize devam ederiz. Terörü her türlüsünü lanetliyoruz. Hiç bir dil, din, ırk, cinsiyet ayrımımız yoktur. Biz insani hizmetimizi sonuna kadar bombalar olsa da vereceğiz.” diye konuştu.

Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan ise son dönemde terör örgütünün saldırıları sonucu 3 sağlık çalışanının şehit olduğunu, son olarak Hakkari Şemdinli’de Devlet Hastanesine bombalı saldırı yapıldığını hatırlattı. Saldırıdan en çok zararı, sağlık hizmeti bekleyen halkın gördüğünü vurgulayan Akan, şöyle konuştu: “Bizler tüm engellemelere rağmen, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. Terör değil, kardeşlik diyen gönüller, şifa sunan eller kazanacak.”