Bursa'da meydana gelen ve iki çocuğun hayatını kaybettiği karbonmonoksit zehirlenmesi vakası ile ilgili Bursagaz’dan açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bursagaz 187 acil ihbar hattına 15.03.2015 tarihi saat 07.04’de gelen ihbarı değerlendiren acil müdahale ekipleri 07.15’te olay yerine intikal etti. Olay yerine intikal eden ekiplerce yapılan ilk değerlendirmede; binanın doğalgaz kullanım sözleşmesinin aktif olmadığı sayaç vanasının kilidinin sökülerek usulsüz gaz kullanımı yapıldığı tespit edildi. Aynı zamanda bina içinde kullanılan cihaz baca bağlantılarının teknik şartnameye aykırı olduğu, bacalı şofbenin bulunduğu mahalde karbonmonoksit alarm cihazının olmadığı görülmüştür. Ayrıca dairede ısınmanın kömür sobası ile sağlandığı belirlendi. Yaşanan üzücü olay sebebiyle dört kişi zehirlenirken yaralılardan iki çocuk hayatını kaybetmiştir." denildi.

Güvenli doğalgaz kullanımı hakkında sürekli bilinçlendirme çalışmaları yaparak müşterilerini uyardıklarına dikkat çeken Bursagaz yetkilileri, kullanıcıların bu tür istenmeyen kazalardan korunması için mutlaka tesisatlarında istenen gerekli güvenlik tedbirlerini almaları gerektiğini, bu konuda müşteriden kaynaklı yaşanacak her türlü ihmalin olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Binalarda güvenli doğalgaz kullanımı için mutlaka standartlara uygun hareket edilmesi gerektiğini bildiren yetkililer, vatandaşların Bursagaz’ın bilgisi dışında tesisatlara müdahale etmesinin bu tür istenmeyen ve acı olaylara sebebiyet verebileceğini kaydetti.

İKİ KARDEŞ HAYATINI KAYBETTİ

Bursa’da karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hastaneye kaldırılan 2 çocuk hayatını kaybetti.

Merkez Osmangazi ilçesi Adalet Mahallesi Üç Ahmet Sokak üzerindeki bir evde, sabah saat 07.00 sıralarında karbonmonoksit zehirlenmesi meydana geldi. 4 kişilik aile, olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Pınar (28) ve Erhan Kiret çiftinin Ömer Efe (2) ve Yiğit Efe (5) isimli çocukları müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çiftin tedavileri ise devam ediyor.