Bursa’da Ramazan Bayramı namazı için camilere akın eden vatandaşlar, başta Ulu Camii olmak üzere camileri tıklım tıklım doldurdu.

İslam aleminde 11 ayın sultanı Ramazan ayı kılınan bayram namazı ile tamamlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın eren Müslümanlar, kıldıkları bayram namazı ile bayram kutlamalarına başladı.

Bursa’da saat 06.30’da kılınan Ramazan bayram namazı için camilere akın eden vatandaşlar, yapılan dualara hep bir ağızdan ‘amin’ dedi. Getirilen tekbirlerle hep bir ağızdan Allaha sığınan Müslümanlar, bayramın hayır ve bereket getirmesini temenni etti.

Bursa’da vatandaşlar bayram namazı için başta Ulu Cami olmak üzere, Emir Sultan Camii, Yeşil Camii, Yıldırım Bayezıt Camii gibi selatin camilere akın etti. Türkiye’nin en önemli mabedlerinden biri olan Ulu Camii'ni tıklım tıklım dolduran vatandaşlar yapılan dualara hep bir ağızdan eşlik etti. 7’den 70’e camiye akın eden vatandaşların doldurduğu camide yer kalmayınca vatandaşlar cami bahçesine serdikleri hasırlar üzerinde bayram namazını kıldı. Namazın kılan vatandaşlar çıkışta ise bayramlaştı.

ULU CAMİ EVLİYALAR CAMİSİ

Namazını Ulu Camii'de kılan 94 yaşındaki Kazım Şanlı, bayram namazları için Ulu Cami'ye tercih ettiğini belirterek, “Bu gün burası bir evliya camisi, onun için burayı tercih edip geldim. Allah bütün İslam aleminin bayramını ve Ramazanını kabul etsin.” dedi.

Hayırlı bayramlar dileğinde bulunan Dursun Tüfekçi ise “Allah bütün Müslümanların bayramını kabul etsin, çok güzel bir özenti oldu Ulu camiye gelmek, bu nedenle de ben gece uyanamam diye uyuyamadım.” şeklinde konuştu.

On yıldır sürekli bayram namazlarını Ulu Camii'nde kıldığını anlatan Ahmet Poyraz şunları söyledi: “Elhamdülillah namazımızı kıldık, bu günlere ulaştıran Allah'ımıza hamdü senalar olsun. Bütün Türkiye ve bütün dünya İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. 35 yıldır Bursa’dayım ve yaklaşık 10 yıldır bütün bayram namazlarımızı Ulu Camii'nde kılıyorum. Allah'ım bunu bana nasip ettiği için şükürler olsun.”

İstanbul’dan gelen Hasan Güneş, “Herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Tüm Müslüman ve Türk aleminin bayramı mübarek olsun. Hastalarımıza şifa diliyorum. Ben İstanbul’dan geldim, annem, kardeşim burada. Bu günde Allah nasip etti Ulu camide bayram namazını kıldık. Kabul olur inşallah.” şeklinde konuştu.