Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, Bursa’da da sabah erken saatlerden itibaren başladı.
Şehir merkezinde oldukça etkili olan kar, trafikte de aksamalara sebep oldu. Araçlar, yollarda oluşan uzun konvoylar nedeniyle ilerlemekte zorlandı. Güne karla başlayan Bursalılar da yollarda yürümekte zorlandı. İnsanlar, dolu geçen otobüsler nedeniyle duraklarda uzun süre beklemek zorunda kaldı.
Vatandaşların bir bölümü kar yağışını sevinçle karşılarken, kimileri ise karın hayatı zorlaştırdığına dikkat çekti. Kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri de alarma geçti. Yollarda tıkanmayı önlemek için çalışma başlatıldı.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bursa’da hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştü. Kar yağışının Perşembe gününe kadar devam etmesi, Perşembe günü öğleden sonra yağmura dönüşmesi bekleniyor.
ULUDAĞ’DA KAR KALINLIĞI 170 SAMTİMETRE, TİPİ VAR
Bu arada, Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığının 170 santimetreye yükseldiği belirtildi. Eksi 11 derece sıcaklığın bulunduğu zirvede, kar yağışının tipi ile birlikte devam ettiği bildirildi. Görüş mesafesinin zaman zaman bir metreye kadar düştüğü öğrenildi.