Türkiye’nin her ilinde aynı anda düzenlenen şehitler için yürüyüş Bursa Kent meydanında başlayıp, Fomara meydanında tamamlandı.

Son zamanlarda artan terör olaylarını protesto etmek ve şehitleri anmak için düzenlenen yürüyüş duygu dolu anlara sahne oldu. Bazı sanatçı ve gazetecilerin de katıldığı ‘Şehitler İçin Ayağa Kalkıyoruz!’ isimli yürüyüş tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak başladı. Sosyal medya üzerinden başlatılan ve STK'ların katıldığı etkinlikte terör lanetlendi.

Kent meydanında toplanan kalabalık ellerinde Türk bayrakları ile 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Türkiye Türktür Türk kalacak', 'Bursa uyuma şehidine sahip çık' şeklinde sloganlar eşliğinde Fomara meydanına kadar yürüdü.
İl emniyet binası önünden geçen grup 'En büyük polis bizim polis' şeklinde sloganlar attıktan sonra İstiklal Marşını okudu. Grup, HDP il binası önünden geçerken de Öcalan başta olmak üzere PKK aleyhine slogan attı. Fomara meydanına gelen grup burada tekrar İstiklal Marşını okuduktan sonra kısa açıklamanın ardından dağıldı.

Grup adına açıklama yapan Nurgül Şahin, şehitler için yürüdüklerini belirterek, “Özellikle o üç tane kız çocuğu yetim kaldı ve ben de bir anne olduğum için buradayım. Kesinlikle hiçbir partiye üye değilim. Sadece babam bana dedi ki; ‘vatanını, bayrağını çok sev’. Ben de vatanımı, bayrağımı çok sevdiğim için buradayım. Fakat doldu taşıyor bizim de. Artık Ankara da duysun. Buradan sesleniyorum; o koltukta boşuna oturmasınlar. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bayram geliyor, o üç tane kız çocuğu, o şehidimiz ölürken bayramda onlar kimin elini öpecek. Hiç mi yürekleri sızlamadı. Pusu kurarak ne elde edecekler. Biz ırkçı değiliz, herkese kapımız açık ama eğer istemeyen varsa kapı orda.” şeklinde konuştu.

"BABASI TÜRK, ANNESİ KÜRT OĞLUM NE DİYECEK"

Oğlu Berkay Orak ile birlikte yürüyüşe katılan Giresunlu Hasan Orak ise gözyaşları içinde, “Benim eşim Siirtli Kürt, ama ben eşime hiçbir zaman Kürt demedim. Bu evladım, babası Giresunlu, annesi Siirtli. Kürdüm mü diyecek, Türküm mü diyecek. Şimdi 27 tane asker şehidi var. Bölücülük yok ama şerefsizler var. Bir takım yandaşlar var, şerefsizler var. Her türlü önleme varım bunlarla, oğlum da var.” şeklinde konuştu.