Bursalılar, Bursaray’ın doğu etabında hafif raylı sistem araçlarının bazılarında klima bulunmamasına tepki gösterdi. Havaların iyice ısınması sebebiyle trenlerde durulamadığını belirten vatandaşlar, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, Büyükşehir Belediyesini göreve davet etti, muhalefet partilerinin duyarsızlığına tepki gösterdi. Avcı, şunları kaydetti: “Tren değil sanki hamam. Her zaman olduğu gibi Yıldırım halkı ikinci sınıf muamelesi görüyor. Arabayatağı’ndan öteye çalışan trenlerde klima yok, tirenler sauna gibi. Muhalefeti bu sorunu dile getirmeye davet ediyordum. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi göreve davet ediyorum. Bu ayrımcılık yakışmamış.”

FİDANSOY: ARAÇLARIN TAMAMINA KLİMA TAKILACAK

Bu arada, konuyla ilgili açıklama yapan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, doğu yakası hafif raylı sistemin yüzde 50’sinin klimalandırıldığını, en kısa zamanda diğer araçların da iklimlendirmesinin tamamlanacağını belirtti. Doğu yakasına hizmet veren toplam 8 aracın dördünün iklimlendirme çalışmalarının tamamlanarak klimalı hale getirildiğini belirten Fidansoy, “Bu araçlarda seyahat eden vatandaşlarımız klimalı ulaşımın konforunu yaşayacak. Diğer araçların iklimlendirme çalışmalarında da sona gelindi. En kısa süre içerisinde bu araçlarımız da klimaları ile yolcularımıza hizmet vermeye başlayacak.” dedi.