Kimse Yok Mu Derneği, Orta Afrika ülkesi Burundi’deki yetim çocuklara kucak açtı. 374 bin Dolar harcanarak hayırseverlerin yardımıyla yaptırılan yetimhanelerde 120 çocuğun barınma ve eğitim ihtiyaçları karşılanacak. Yetimhanelerin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Bozombanza, “Ülkemizde bulunan kimsesiz çocuklara umut oldular, onları kendi yavruları gibi hissettiklerine şahit oluyorum, bu durum beni çok memnun etti” dedi.

Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde insani yardım faaliyetleri yürüten uluslararası Kimse Yok Mu Derneği, yetim çocuklar için hazırlanan iki ayrı yetimhaneyi hizmete soktu. Burundili yetim çocuklar için hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan yetimhaneler, dernek yetkilileri ile birlikte Burundi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prosper Bozombanza’nın da katıldığı törenle açıldı.

Yerel kıyafetli dansçıların sergilediği gösteri ile karşılanan misafirler yetimhanede kalacak çocuklarla yakından ilgilendi. Türkçe kelimelerle misafirlere hitap eden çocuklar törene katılanları sevindirdi. Başkent Bujumbura’da yaptırılan 120 yetim çocuğun eğitim ve diğer ihtiyaçlarının karşılanacağı yetimhaneler yaklaşık 375 bin dolarlık bir yatırım ile hayata geçirildi. Törene, yaptıkları bağışlarla yetimhanelerin açılmasına katkı sağlayan hayırseverler de katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prosper Bozombanza açılışta yaptığı konuşmada ülkesinde hayırseverler tarafından yaptırılan yetimhaneler nedeniyle yardımsever Türk halkına minnettarlıklarını ilettiğini söyledi. Yetimhanelerin Burundili çocuklar için ‘umut’ olduğunu belirten Bozombanza, “Yetim çocukları kendi yavruları gibi hissettiklerine şahit oluyorum, bu durum beni çok memnun etti, bundan sonra da birçok projede bize destek olacağınıza gönülden inanıyorum.'' dedi.

Dernek görevlilerinden Mehmet Bozdağ da yetimhanelerin çocuklar için dönüm noktası anlamına geldiğini belirterek dernek olarak dünyanın neresinde bir yetim çocuk varsa onun derdiyle dertlenmenin kendileri için bir vazife olduğunu söyledi. Bozombanza’nın yanı sıra açılışta bürokratlar ile Burundi İstanbul Fahri Konsolosu Murat Aksu, Kimse Yok Mu Derneği yetim koordinatörlüğü yetkilileri ile Time To Help İngiltere Derneği yetkilileri, gönüllü ve bağışçılar da hazır bulundu. Yetim çocukların açılıştaki heyecanları dikkat çekti. Kurdele keserek yetimhaneleri açan Bozombanza’ya bağışçılar ve dernek yetkilileri de eşlik etti.

'Kiyange Gülenyüz Kız Yetimhanesi' ve 'Buyenzi Ahmet Akyol Erkek Yetimhanesi' isimleri ile hizmet verecek kurumlarda yetim çocukların gıda, giyim ve okul ihtiyaçları karşılanacak. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre dünyada 400 milyonu aşkın yetim çocuk bulunuyor. Bu sayı 10 milyon 400 bin nüfusu olan ve 5 milyon civarı 18 yaş altı çocuğun bulunduğu Burundi’de yaklaşık 680 bin yetim çocuk bulunuyor. Kimse Yok Mu Derneği 2011 yılından beri 50’yi aşkın ülkede 62 binden fazla yetim çocuk için yetimhane ve benzeri kurumlar açarak yardım çalışması yaptı.