Zonguldak'ta ailesinin elektrik faturasını ödeyemediği için mum ışığında ders çalışmak zorunda kalmasıyla gündeme gelen 8 yaşındaki diyabet hastası Buse Nur Turan, şeker pompasıyla sağlığına kavuşmak istiyor.

Hayırseverlerin desteğiyle elektriklerine kavuşmalarının sevincini yaşayan Turan ailesi, diğer taraftan kızlarına şeker pompası takılmasıyla sağlığına kavuşması için dua ediyor.
Mithatpaşa Mahallesi'nde ikamet eden kalebodur ustası Mustafa Turan(45) ve kısmi felçli eşi Aysel Turan(42) çiftinin 2 yıl önce şeker hastalığına yakalanan kızları Buse Nur'un dramı, yürek burkuyor.

Hasta olan kızı ve eşinin bakımını yaptığı için işe gidemeyen Turan, 11 aylık elektrik borcu ve su faturalarını ödeyemeyince ocak ayında elektrikleri kesildi. Her gün insülin iğnesi vurulduğu için halsiz düşen Buse Nur'un mum ışığında ders çalışmasının kamuoyuna yansıması üzerine, Zonguldak Beşiktaşlılar Derneği tarafından ailenin elektrik, su faturaları ve diğer ihtiyaçları karşılandı. Elektriğe kavuşmanın sevincini yaşayan aile, şu anda vücudu iğne delikleriyle moraran Buse'ye deri özel olarak altına monte edilen şeker pompasıyla tedavi edilmesini istiyor.

Mum ışığı yerine florasan ışığın altında kızına ders çalıştıran Mustafa Turan, "Zonguldak Beşiktaşlılar Derneği Çarşı Grubu elektriğimizi suyumuzu ödediler. Onlardan Allah razı olsun. Elektrik ve su borcundan kurtulduk. Şu an elektrik ışığında ders çalışıyoruz. Yüzümüz gülüyor. 1100 lira elektrik, 400 lira da su faturamız vardı. Hepsini ödediler. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

ŞEKER POMPASI TAKILIRSA KOLLARI BACAKLARI DELİNMEYECEK

Bütün imkanlarını kızının tedavisi için kullandıklarını ifade eden Turan, şunları söyledi: "Kızım şeker hastası. Sabah, öğle ve akşam olmak üzere devamlı insülin iğnesi vuruluyor. Fiyatının 2 bin 500 dolar civarında olduğunu söylediler. Bunu alacak gücümüz olmadığı için hayırseverlerin yardımcı olmalarını istirham ediyoruz. Şeker pompası takılırsa en azından kolları, bacakları ve karnı delinmeyecek. Kızımız çok rahat edecek. Normalde günde 3-4 defa insülin kullanıyoruz. Ama şekeri yükseldiği zaman 5-6'yı buluyor. 6 yaşından beri tedavi görüyor. Halsizlik ve zayıflık şeklinde baş gösterdi. Bize de bakım için eğitim verdiler. Her 3 ayda bir kontrollerini yaptırıyoruz. İleride şekerinin yüksek olmasına bağlı olarak organlarının zarar görmesinden korktuğumuz için şeker pompası istiyoruz."

Rüzgarlımeşe 3. sınıfa giden Buse Nur Turan ise elektrik ışığında ders çalışmanın daha güzel olduğunu, büyüyünce hastaları iyileştirmek için doktor olmak istediğini anlattı.

Kent merkezinde ikamet eden Turan ailesi, zor günler geçiriyor. Kalebodur ustası Mustafa Turan’ın eşi Aysel Turan(42), 4 yıl önce rahim kanserinden dolayı kemoterapi gördüğü sırada sağ tarafı felç kalırken, 2 yıl önce kızı Buse Nur şeker hastalığına yakalandı. Turan, yürüme ve konuşma güçlüğü çeken eşi ve kızına bakmak zorunda kalınca evden dışarı çıkamaz oldu.