Atatürk Meydanı'nda yağmur altında gerçekleştirilen tören kapsamında, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Saat 09.05'te sirenlerin çalınmasıyla başlayan saygı duruşuna, yolda yürüyen vatandaşlar da katıldı. Sirenin çalındığı sırada trafik akışı da bir süre durdu.
     Buradaki törenin ardından, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Fatih Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma programına geçildi.
     Okul Müdürü Ahmet İzbudak, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal'in çağdaş, ileri görüşlü, taktik sahibi ve cesur olabilmeyi bilen eylem adamı olduğunu söyledi. Öğrencilere seslenen İzbudak, şunları kaydetti:
     ''Sizler Atatürk devrimlerinin mirasçılarısınız. Bu mirası korumak ve ona ihanet edilmesini, onun özünden saptırılmasını ve içinin boşaltılmasını önlemek sözlere düşmektedir. Atatürk devrimlerinin gerektirdiği bu sorumluluk duygusunu muhafaza etmelisiniz.''
     Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına yapılan konuşmanın ardından ''Güneşin Adı Atatürk'' adlı video gösterildi.
     Fatih Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen Atatürk'le ilgili orotoryo, protokol üyeleri tarafından ilgiyle izlendi.
     Törene, Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Albay Kağan Kazaz, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.