Ünlü sanatçı Kayahan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda sanatçı dostunun katıldığı cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçılar. Kayahan’ın müzisyen kimliğine vurgu yaparak, yeri doldurulamayacak bir müzik adamını kaybettiklerini söyledi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kayahan için bugün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda tören düzenlendi. Ardından, Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, sanat, siyaset ve spor dünyasından çok sayıda isim ile ailesi ve sevenleri katıldı.

Ailesi cenaze namazı öncesi cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Güvenlik önlemleri kapsamında camiyi gören çevredeki binaların çatılarına keskin nişancılar konuşlandırıldı. Cami girişine ise ‘Büyük usta nurlar içinde yat’ yazılı poster asıldı. Cenaze namazının ardından omuzlarda cenaze aracına taşınan Kayahan’ın naaşı Kanlıca Mezarlığı’nda defnedildi.

Bu arada cenaze törenine katılan ünlü isimler Kayahan’a övgüler yağdırdı. Orhan Gencebay, "Hepimizin başı sağ olsun. Kayahan, hepimizin çok sevdiği saydığı son derece üretken bir sanatçımızdı. Müziğimizi üretenlerden biriydi. Türk popuna, Türk değerlerini katan biriydi." dedi.

TARKAN: BÜYÜK MÜZİK ADAMIYDI

Ünlü ses sanatçısı Tarkan ise "Büyük müzik adamıydı. Şarkılarıyla kendisini çok severdik. Şarkılarıyla her zaman kalbimizde yaşamaya devam edecektir. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kayahan'ın sevenleri vardı. Şarkılarını da sevenleri vardı. Hepimiz Kayahan'ı çok sevdik, değerini iyi bildik. O yüzden de bu kadar kalabalık burada." şeklinde konuştu.

Hakan Peker de "Kayahan abi çok değerli bir sanatçı. Pop müziğinin en önemli sanatçılarından bir tanesi. Onun açtığı yolda birçok sanatçı feyz aldı. Onun şarkılarıyla büyüdü. Onun yazdığı şarkı sözleri, şarkı ve söz yazarlarına, bestecilere, ilham verdi. Hep onun koyduğu çıtayı geçmek adına herkes büyük bir yarışa girdi. Bu bağlamda Türk pop müziği çok gelişti." ifadelerini kullandı.

HAKAN ŞÜKÜR: HER ŞEYDEN ÖNCE İNSANDI

Cenazeye katılanlar arasında Hakan Şükür de vardı. Şükür, "Ömrü hayatında çok uzun şeyler söylenecek nadir sanatçılardan biriydi. Duygu dolu, edepli müthiş bir sanatçıydı. Yıllar önce bestelediği şarkıları bugün hala söylüyorsak onu anlatan bir şey bu. Ama her şeyden önce insandı. Bize çok önemli mesajlar verdi. Mekanı cennet olsun. Allah ailesine ve sevenlerine sabırlar versin. Tüm Türk milletinin başı sağ olsun." diye konuştu.