Büyükçekmece Belediyesi, D-100 Karayolu ve Hadımköy gişeleri arasında iki yeni yol yapımına başladı. Proje kapsamında bu güzergahtaki trafik yoğunluğunun yüzde 30 azalacağı tahmin ediliyor. Bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanan yolların, bölgede ikamet eden vatandaşlar ve çalışanlar açısından da daha hızlı ve güvenli bir ulaşım imkanı sağlayacağı belirtiliyor.

Büyükçekmece Belediyesi’nin artan trafik yoğunluğuna çözüm getirmek amacıyla başlattığı proje kapsamında, 24 metre genişliğinde ve 7 kilometre uzunluğunda iki yol yapılacak. Projeye göre, yolun gidiş ve dönüş istikametlerine de bisiklet yolu inşa edilecek.

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Hasan Akgün, projeye ilişkin bilgi verdi. Hadımköy trafiğinin her geçen gün daha da yoğunlaştığına dikkat çeken Akgün, "Bu iki yol tamamlandığında Büyükçekmece'den Hadımköy gişelerine olan mesafe 4,5 kilometre yakınlaşacaktı. Bölgede çalışan, ikamet eden ve okullarına giden öğrenciler açısından büyük kolaylık ve rahatlık sağlayacaktır. 2015 yılı yatırımına dahil ettiğimiz bu yollar bölge açısından hayati önem taşımaktadır. Her iki yolun faaliyete geçmesinin ardından paralel bir yol ile bu bölgenin ulaşım ağını tamamlamış olacağız. Böylelikle Hadımköy trafiğinde yüzde 30 oranında bir rahatlama olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yolların büyüklük ve genişlik itibariyle Büyükşehir Belediyesi kapsamında olması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Akgün, sözlerini şöyle sürdürdü; "Büyükşehir'in yoğunluğunu bildiğimiz için Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş ile konuyu görüştüm. İki yolu biz yapıp asfaltlanmaya hazır hale getiriyoruz. Büyükçekmece Belediyesi olarak yolların altyapısını, çevre düzenlemesini ve aydınlatmasını yapacağız. Asfaltlama işleri de Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapılacak. Ayrıca bu her iki yoldan Büyükçekmece merkezine bisiklet ile gidip gelinebilecek özel bisiklet yolu da yapıyoruz."

Yollardan bir tanesi, Alkent Mahallesi ile Demir La Vida Yaşam Merkezi arasından geçecek. Tulipa Villaları ve Göl Malikaneleri'nin önünden geçecek olan yol, Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi yanından Büyükçekmece merkeze bağlanacak.Diğer yol ise, Çakmaklı Mahallesi, Pelican Hill önünden başlayıp Alman Liseliler Vakfı ve MEV Koleji önünden geçerek Büyükçekmece merkeze bağlanacak. Yolar eski Jandarma Komutanlığı önünden E-5 Karayoluna bağlanacak.