Malezya, Kırgızistan, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Fas ve Brezilya Büyükelçilerinden oluşan bir heyet, İnönü Üniversitesi kampüsünde hazırlanan 'Bilgeler Yolu’nu gezdi.

Malatya İnönü Üniversitesinin kuruluşunun 40’ıncı yılı münasebetiyle hayata geçirilen '40’ıncı Yılda 40 Proje'den biri olan Bilgeler Yolu Projesinin ilk etabına uluslararası nitelikte ziyaretler yapılıyor. İnönü Üniversitesinin Merkez Kampüsü’ndeki 2 km uzunluğundaki Bilgeler Yolu üzerinde sergilenen Orhun Kitabeleri’nden başlayarak Hoca Ahmet Yesevî, Mevlâna, Hacı Bektâş-ı Velî, Yunus Emre, Âşık Veysel gibi önemli şahsiyetlerin özlü sözlerinin de yazıldığı taş heykeller yoğun ilgi görüyor.

Malezya, Kırgızistan, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Fas ve Brezilya Büyükelçilerinden oluşan bir heyet, İnönü Üniversitesine gelerek Bilgeler Yolu’nu gezdi. Ziyaretçiler, Bilgeler Yolu’nun girişinde bulunan ve aslına uygun olarak Göktürkçe, Çince ve Türkçe olarak ilk kez İnönü Üniversitesi tarafından yaptırılan Orhun Abideleri’nden Bilge Kağan Anıtı’na özel ilgi gösterdiler.

Yapılan çalışmaları takdir eden heyete, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Zakir Azizov, Bilge Kağan Anıtı ile ilgili bilgi verdi.