İzmir’in tarih, turizm ve kültür değerleriyle ticaret, ekonomi ve yatırım imkanlarının tanıtıldığı “İzmir Büyükelçiler Buluşması” kapsamında 70 ülkenin büyükelçi ve konsolosu biraraya geldi. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) evsahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen programa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, büyükelçi ve konsoloslar katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Kocaoğlu, “Kısa bir süre önce Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksini hizmete açarak, İzmir’in fuarcılık ve kongre turizmi konusundaki iddiasını daha da güçlendirdik. Doğru ortam ve koşulları sağlayarak, fuarcılıkta İzmir farkını tüm dünyaya göstermek istiyoruz.” dedi. Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası kredi notunu son sekiz yılda dokuz basamak birden arttırdıklarını aktardı. İzmir’in, yaşam kalitesini geliştirmeyi hedefleyen huzurlu bir şehir olduğunu belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti: “İzmir’in en büyük avantajı, hiç kuşkusuz ki aydın ve yeni fikirlere açık insanlarıdır. Sivil toplum örgütlerimizse kent konusundaki duyarlılıkları ve katılımcı yönleriyle insan varlığımızın bir başka zenginliği. Onların tercih, öneri ve eleştirileri, İzmir’in yerel yönetimi olarak bizlere her zaman ışık tutuyor, yol gösteriyor. Biz de İzmir’i İzmirlilerle birlikte yönetiyoruz. En büyük hayalimiz, İzmirlilerin evlerinden çıkıp denize girebilecekleri bir körfeze sahip olmak.”

‘İZMİR, BATI ANADOLU’NUN BAŞKENTİ’

İzmir’in tarih içindeki yolculuğunda Avrupa’ya çıkış noktasında olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci ise, “Tarih, bu coğrafyada canlanmıştır. İzmir, bundan sonraki dönemde de tarihte her zaman olduğu gibi Batı Anadolu’nun başkenti olmak için çıkacağı yolculuğa hazırdır.” dedi. Vali Toprak da İzmir’in çok yönlü üretim imkanları, zengin doğal kaynakları ve nitelikli yaşam kalitesini birarada sunabilmesiyle hem Türkiye’de hem de dünya ölçeğinde öne çıkan bir bölge olduğunu belirterek, kurdukları yatırım destek ofisiyle şehre yatırım yapmak isteyenlere her türlü yardımı sağladıklarını söyledi.