Düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü kutlayan İzmir’e, kardeş şehri Eskişehir’den çok özel bir armağan ulaştı. Yaptığı balmumu heykellerle uluslararası üne kavuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e girdiği kıyafetiyle birebir ölçülerdeki heykelini yaparak hediye etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu değerli armağanı almanın, İzmirliler için çok büyük bir onur olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’ni ziyareti sırasında sürprizi açıklayan Başkan Büyükerşen, Kocaoğlu’na ve belediyeye iki konuda teşekkür borcu bulunduğunu ifade etti. Büyükerşen, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, en dar zamanımızda karşılaştığımız ulaşım sorununu çözme konusunda bize 50 otobüs bağışladı. Son olarak fuarda bizi onur konuğu yaptılar. İzmir benim zaten çok sevdiğim, çok takdir ettiğim, Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi insanların yaşadığı bir kent. Hem dostluğumuzun bir nişanesi olarak hem de bize gösterdikleri yakın ilgi ve teveccühe bir teşekkür olmak üzere bir hediye sunalım dedik. Parayla alınabilecek bir hediye, nasıl olursa olsun duygularımızı ifade etmez diye düşündük. Benim yapımım olan Atamız'ın balmumu heykelini, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 9 Eylül’de hediye etmek istedik.” dedi. Belediye başkanlık girişine koyulan heykelin, Atatürk’ün İzmir’i ziyareti sırasındaki görüntülerinden esinlenerek hayata geçirildiğini dile getirdi.

Heykelin sergileneceği noktada ekibiyle birlikte hazırlık çalışmalarını dikkatle izleyen Büyükerşen, son dokunuşları bizzat yaparken Kocaoğlu da meslektaşını yalnız bırakmadı. Başkan Kocaoğlu, “Hocamız, Eskişehir ve İzmir arasındaki bağlardan, bizim küçük jestlerimizden son derece etkilendi ve nazik bir davranışla bize gerçekten hediyelerin en güzelini, en mükemmelini, en onurlusunu bağışladı. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir armağanı almak bizim için, İzmirliler için çok büyük bir onur.” diye konuştu.