Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen ve özel okulların madalyaları topladığı '20. Ulusal Matematik Olimpiyatları'na katılan Konya Merve Eğitim Kurumları'na bağlı Büyükkoyuncu Liseleri, 4 altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Geleneksel 'Ulusal Matematik Olimpiyatları' Türkiye'nin değişik illerinden lise seviyesinde bine yakın öğrencinin katılımıyla Antalya'da yapıldı. Bu sene 20.'si yapılan 'Akdeniz Bilim Olimpiyatları'nda 30’a yakın liseden 8., 9., 10. ve 11. sınıflarda okuyan 800 öğrenci madalya için bilgilerini yarıştırdı. Özel okulların büyük başarı elde ettiği olimpiyatta Konya'nın gururu Merve Eğitim Kurumları Büyükkoyuncu Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri 4 altın, 1 gümüş madalya kazandı. Öğrencilerin bilgilerini kıyasıya yarıştırdığı olimpiyat çalışmaları madalya töreniyle tamamlandı. Madalya töreninde konuşan Düzenleme Kurulu Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin ile Düzenleme Kurulu Üyesi ve Fen Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. İlham Aliyev, bu sene her zamankinden daha başarılı, daha verimli bir matematik bilim olimpiyadı gerçekleştirdiklerini belirtti. Katılımcı öğrencilere teşekkür eden Prof. Ergin ile Prof. Aliyev, olimpiyatta başarılı olan öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamlı olmasını diledi.

Konya Merve Eğitim Kurumları Büyükkoyuncu Liseleri'nın 5 öğrencisi, başarılarıyla elde ettikleri madalyaları alırken ayakta alkışlandı. Altın madalya kazanan öğrencilerden Özel Büyükkoyuncu Lisesi Matematik Olimpiyat Takım Kaptanı Mustafa Küçük, "Bizler sistemli, verimli bir yöntemle olimpiyat çalışmalarına hazırlanıyoruz. Öğretmenlerimiz özveriyle bizimle birlikte çalışıyor. Velilerimizin de desteğiyle sıkı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu başarı öğrenci-öğretmen-veli işbirliği ve idarenin desteğiyle gerçekleşti. Başardığımız için çok mutluyuz." dedi.

Merve Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyat Takım çalıştırıcısı Ahmet Alaydın, "Nitelikli ve donanımlı bir kadro ile çalıştırılan öğrencilerimiz bugün tarihî bir başarıya imza attılar. Olimpiyat çalışmaları konusunda bize her türlü imkânı ve ortamı sağlayan kurum yöneticilerimize, emeği geçen öğretmenlerimize, destekleriyle bizleri yüreklendiren velilerimize ve yoğun bir çalışma sonucunda büyük başarı elde eden öğrencilerimize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mustafa Gülebaş ise, "Merve Eğitim Kurumlarında başarı bir gelenektir. Konya’nın güzel insanları her türlü övgüye, mutluluğa layıktır. Kurum olarak Konya için Türkiye ile, Türkiye için de dünya ile yarışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum." diyerek bu büyük başarıyı Konya’ya armağan etti.