Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nün çocuklarda suyun doğru kullanımı konusunda başlattığı farkındalık çalışması kapsamında, Ferzad Kemanger İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Anlı, "Su hayatımız için yaşamsaldır, israf etmemeliyiz." dedi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün suyun doğru kullanımı konusunda okullarda sürdürdüğü farkındalık çalışması, Kürtçe eğitim veren Ferzad Kemanger İlkokulu’nda devam etti. Anlı, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin ile meclis üyeleri, önce Ferzad Kemanger İlkokulu koordinasyon üyeleriyle kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Anlı, Ferzad Kemanger İlkokulu’na emek veren herkesin tarihi bir sorumluluk üstlendiğini söyleyerek, hem ailelere hem de eğitmenlere teşekkür etti. Çocukların, kendi ana dillerinde eğitim almasının önemine dikkat çeken Anlı, kentte altyapı sorunlarının kısa vadede çözülebilir olduğunu ancak anadil ve kültür gibi üstyapı kurumlarının uzun vadeli çalışmalar gerektirdiğini söyledi.

Anlı, Karatekin ve beraberindekiler, daha sonra sınıflara geçerek öğrencilerle bir araya geldiler. Anlı, çocuklarla Kürtçe konuşarak, suyun yaşam için öneminden bahsetti. Çocuklarla sohbet havasında geçen ziyarette Anlı, Diyarbakır’ın içme suyunu Dicle Nehri’nden aldıklarını ve İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde arıttıktan sonra şebekeler yoluyla şehre verdiklerini söyledi. Dünya nüfusunun her geçen gün arttığını, buna karşın içilebilir su kaynaklarının hızla tükendiğini anlatan Anlı, “Su, hayatımız için yaşamsaldır. Bu nedenle suyumuzu gerektiği kadar kullanmalıyız. İsraf etmemeliyiz.” diye konuştu. Anlı, çocukları suya karşı duyarlı olmaya davet ederek, “Boşa akan muslukları kapatalım. Suyu boş yere akıtan anne babalarımızı uyaralım.” şeklinde konuştu.

DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin ise Kürtçe’nin Zazaki lehçesinde konuşarak, DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün ilin su ihtiyacını karşılamak üzere çalıştığını söyledi. Dünyada içilebilir su kaynaklarının oldukça sınırlı olduğunu ifade eden Karatekin, “Suyun geleceği siz çocukların ellerinde. Bu nedenle suyu tasarruflu kullanalım. Suyu doğru kullanmayanları uyaralım.” dedi. Anlı ve Karatekin, daha sonra çocuklara hediyelerini verdi.