Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), Samandağ ilçesinde yapımı devam eden Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı yapım işinde sona gelindiğini duyurdu.

Sözleşmesi 5 Kasım 2013 tarihinde imzalanan ve çalışma maliyetinin 10 Milyon 334 Bin 575 TL olduğunu açıklanan arıtma tesisinin yüzde 97.5 oranında tamamlandığını bildirildi.

Toplam maliyetin İller Bankası’na ödendiğini ve iş takibinin de HATSU tarafından yapıldığını belirten yetkililer, Samandağ’daki kanalizasyon sularının bu tesiste arıtılacağını, böylelikle çevre kirliliğinin ve kötü kokuların önüne geçileceğini kaydetti.

HATSU Genel Müdürlüğü, yapımında sona gelinen tesiste deneme çalışmalarının yapıldığını da bildirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Diğer ilçeler gibi Samandağ’ı da sağlıklı bir çevreye kavuşturmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Samandağ’ın önemli ihtiyaçlarından biri olan atık su arıtma tesisinin inşaatı yüzde 97.5 oranda tamamlandı. Tesisin hizmete girmesiyle birlikte Samandağlı hemşerilerimiz son sistem, modern bir tesise kavuşmuş olacak.” diye konuştu.

Samandağ Atıksu Arıtma Tesisinin, Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor.