Büyükşehir Belediyesi ile Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen arasında, kurumda  çalışan memurların şartlarının iyileştirilmesine yönelik Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda Belediye Başkan Fatih Mehmet Erkoç  ve Bem-Bir- Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Necati Kahveci'nin imza attıkları sözleşme kapsamında belediyede çalışan 603 memura sosyal denge yardımı yapıldı.

Erkoç, Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda personellerin de katılımıyla gerçekleştirilen törende yıllardır büyükşehir özlemi çeken Kahramanmaraş'ın bu özlemenin giderilmesinin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak kadroların oluşturulduğunu ifade eden Erkoç, şöyle konuştu:

"İmkanlarımız dahilinde sizlere en iyi ve en yüksek miktarı vermeye çalıştık. Şehrimizin ilerlemesi ve daha güzel yerlere gelmesi adına canla başla çalışacağınıza inanıyorum. Sizlerden istirhamımız mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet üretmenizdir. Hep birlikte şehrimizin geleceği için gayretli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her geçen gün ülkemiz büyüyor bu büyümeye paralel olarak ta ilimiz büyüyor. Bir milyon 75 bin insan bizden hizmet bekliyor. Gecemizi gündüzümüze katarak durmadan, yılmadan ve yorulmadan hizmet edeceğiz. Bu konuda sizlerin hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına inanıyorum"

İmza törenine ilişkin bilgiler veren Genel Sekreter Vekili  Kadir Erol ise kanunlar çerçevesince en üst sınırları kullandıklarına dikkat çekerek: "Memur arkadaşlara yapılacak Sosyal Denge Sözleşmesi üç kategoride ele alındı. Birinci kategoride 600 TL ikinci 550 TL ve üçüncü 500 TL olarak belirlendi. Ayrıca Ramazan ve Kurban Bayramı için de ayırım yapmadan 614 TL üzerinden ödemeler yapılacaktır"dedi.

Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Adnan Alagöz'de Seçimler öncesinde gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında memurların haklarını da en iyi şekilde savunacaklarını ve imkanlar dahilinde en iyisini vereceklerinin sözünü aldıklarını bu gün ise bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Necati Kahveci ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a memurlara gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.