Adana Büyükşehir Belediyesi, Pozantı, Aladağ ve Karaisalı’da, kardan kapanan yolları açma çalışmalarını sürdürüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi 2. Bölge Koordinasyon Müdürlüğü Bölgesi dahilindeki Pozantı, Aladağ ve Karaisalı ilçelerinin köylerinde, yaylalarında ve çeşitli mahallelerinde karla mücadele yoğun şekilde sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni yasayla birlikte ilçe sınırlarının tamamında halka hizmet götürdüklerini belirterek, “Bu konuda siyasi parti ayrımı yapmadan, hangi ilçenin, kime oy verdiğiyle, hangi partiden belediye başkanı seçtiğiyle kesinlikle ilgilenmeden, bütün olanaklarımızla, hemşehrilerimiz için çalışıyoruz. Yoğun kar yağışının sürdüğü ilçelerimizin köylerinde, yaylalarında kapanan yolları açık tutmak için ekiplerimiz hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan faaliyetlerini sürdürüyor.” dedi.

YOLLARIN AÇIK KALMASI ÖNEMLİ
Büyükşehir Belediyesi 2. Bölge Koordinasyon Müdürü Bekir Durukan, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Aladağ’da Karatepe Köyleri ile Meydan, Kökez, Kıcak, Büyüksofulu, Gerdibi mahallelerinde, Pozantı’nın tamamında, Karaisalı’da da Kızıldağ Yaylası, Çukur, Çevrik, Etekli ve Barakdağı mahallerinde karla mücadele çalışmalarımız sürüyor. Geçen hafta pazar günü başlayan kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmadan dönmüyor ekiplerimiz. Yol açılmadığı takdirde elektrik kesintilerine müdahale edilemiyor, hastalar merkezlere taşınamıyor. Bu nedenle yolların açılması hayati önem taşıyor.” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 4 adet loder, 4 adet dozer, 6 greyder, 10 JBC iş makinesi ve 30 personel ile kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü açıklayan Bekir Durukan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kar temizleme işlemi, mesai kavramı tanımadan 24 saat üzerinden yapılıyor. Aladağ’ın Karatepe köylerinde Kayseri iklimi hakim olduğu için soğuk ve kar daha yoğun yaşanıyor.”