30 Mart yerel seçimleri ardından Adana’da belediye başkanları arasında oluşan uyum hizmete yansımaya devam ediyor. Seyhan Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışmaları halktan olumlu tepki alıyor.

Geçtiğimiz aylarda Saydam Caddesi'nde trafiğini rahatlatmak için Güney Kuşak Bulvarı ile Ahmet Cevdet Yağ Caddesi'ni birleştiren yeni bir yolun açılması planlanmış, Büyükşehir Belediyesi yolun yapım işini üstlenirken, kamulaştırma işini ise Seyhan Belediyesi almıştı. Bu kararın ardından kamulaştırması yapılan binaların yıkım işlemi gerçekleştirildi. Yıkım çalışmalarına Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu da eşlik etti.

Yol çalışması ile ilgili bilgi veren Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde çalışarak Adana için güzel hizmetler yapacaklarını söyledi. Bu arada, yolun geçeceği alanda bulunan ve yıkılması gereken bir bina ile ilgili mülk sahibini ikna etme işi Başkan Karalar'a düştü. Yolun geçeceği yerdeki iş yeri sahibi ile görüşen Başkan Karalar, bölgede yaşayan vatandaşların rahatı için yolun açılması gerekliliğini anlatarak, mülk sahiplerinin hiçbirinin mağdur edilmeyeceğini aktardı. Bunun üzerine mülk sahibi vatandaş, ikna olarak iş yerinin yıkılabileceğini söyledi.

Büyükşehir ve ilçe belediyesinin uyumundan dolayı çok mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, yıllardır Saydam Caddesi'nde trafik sorunu yaşandığını anacak somut bir adım atılmadığına dikkat çekti. Bugün atılan adımın ise umut verici olduğu ifade edildi.