Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca, il genelinde ihtiyaç sahiplerine akülü sandalye dağıtıyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten ve ekibi, ilk olarak Saimbeyli’de, engelli Ali Bektaş’a akülü sandalyesini teslim etti. Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın ikinci durağı Ceyhan oldu. Ceyhan’ın Akdam köyünde, iki bacağı diz altından kesik olan Enver Obuz’a da akülü sandalye hediye edildi.

Evden çıkmakta zorlanan her iki engelli vatandaş da böylece hareket kabiliyeti kazanarak, eve kapanma zorunluluğundan kurtuldu. Adana’nın Küçükdikili Mahallesi’nde yaşayan ve omurilik tümörü nedeniyle engelli olan 8 yaşındaki Yunus Emre’ye de çocuk sandalyesi hediye edildi.

Belediyeye başvuru yapan ihtiyaç sahiplerinin titizlikle incelenip seçildiğini anlatan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, "Akülü sandalye verilirken genç, okuyan, aile geçindiren vatandaşlarımıza öncelik veriliyor. Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla tüm engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. 2015'i farkındalık yılı ilan ederek ‘Engelsiz Adana’ sloganıyla hareket ediyoruz. Engel zihinlerde olmasın, tüm engeller aşılır." dedi.