Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyündeki kaplıcada, eksi 15 derecede çocuklar hem yüzüyor hem de atları yıkıyor.

Bitlis’te fotoğraf maratonu düzenleyen Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği(MAFDER) üyeleri, Budaklı ziyaretinde soğuk havada kaplıca keyfini fotoğrafladı. Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği üyeleri son fotoğraf maratonu etkinliği kapsamında Muş ve Güroymak’a gitti. Fotoğrafçılara ev sahipliğini Muş fotoğraf sanatçılarından Adem Sönmez ve Rıdvan Çelik yaptı. Etkinliğe katılmak isteyen üyeler sabah saat 05.00’de yolara çıkarak fotoğraf çekmek için Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünün yolunu tuttu. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceyi bulduğu, etrafı karlarla çevrili olan kaplıca kaynağının yanındaki gölette atları ile suya giren çocukların gösterilerini izledi.

Budaklı köyünde bulunan kaplıca göleti her mevsimde ayrı amaçlar için kullanılıyor. Yaz mevsimlerinde şifa arayanların uğrak yeri olan kaplıcalar kışın ise çocuklar ve atların eğlence yeri oluyor. Kış aylarında ahırlarından pek fazla çıkamayan atlar, çocuklar tarafından kaplıca göletinde yıkanıyor. Karla kaplı yüzeyin yanında yükselen buharlar içinde yıkanan hayvanlar ile çocukların yüzme görüntüleri ilginç manzaralar ortaya çıkarıyor.
Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü köyde, çocuklar atlarla birlikte kaplıcaya giriyor. Soğuk havaya aldırış etmeden kaplıcada yüzmenin keyfini süren çocuklar, aynı zamanda atların bakımını yapıyor.

MAFDER Başkanı Abdulkadir Kızıl, burada yaptığı açıklamada, "Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği olarak etkinlikler düzenleyerek yılın mevsim şartlarına göre etrafımızda bulunan güzellikleri fotoğraf karelerine aktarıyoruz. Üyelerimizle kış etkinliği çerçevesinde Muş ve Bitlis'in Güroymak ilçesine gittik. Davetlimiz olarak da Muş’tan, Bitlis-Hizan’dan, Diyarbakır ve Elazığ’dan fotoğraf sevdalısı insanlar katıldı. 6 saatlik bir yolculuk sonucu Güroymak’a, burada kaplıca kaynağına vardık. Kaynak etrafında gölet oluşmuş, etrafı karlarla kaplı dışarıda-15 derece soğuk var. Kaplıca kaynağı 35 derece sıcak. Yöre gençleri burada atlarını suya sokarak eğleniyorlar eşsiz güzel manzaralar oluşuyor. Biz de bu anı fotoğraf karelerine aktardık. Muş içinde de gezi yaparak fotoğraflar çektik. Katılımcı tüm fotoğraf dostları çok güzel bir gün yaşadı. Bizlere rehberlik yapan Muş fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez ve Rıdvan Çelik'e çok teşekkür ediyorum." dedi.

Rıdvan Çelik, Güroymak’ın kaplıca göletinde yapılan eğlencenin kışın mutlaka görülmesi gerektiğini belirtti.