Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırlarında yaşayan engelli vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Belediyenin engelliler merkezi, engelli gençleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu’na götürerek, onlara unutamayacakları bir gün yaşattı. Engelliler görevliler eşliğinde bu pateninde keyifli dakikalar geçirdi.

Bayraklı Belediyesi engellilerine sahip çıkmaya devam ediyor. Engellilerin bir gün değil her gün yanında olan Bayraklı Belediyesi, Engelliler Merkezi’nin genç üyelerini Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu'na götürerek onlara sürpriz yaptı.

Talatpaşa Ortaokulu öğrencisi 10 yaşındaki Gizem Taşkoparan, spor salonu buz pistinde görevli eğitmenler tarafından piste çıkarıldı. Doğuştan bir kolu kısa olan Taşkoparan, hayatında ilk defa buz pateniyle kaymanın keyfini doyasıya yaşadı. Eğitmeni tarafından ayakta kalma ve pistte kayma üzerine bilgiler alan Taşkoparan, öğrendiklerini kısa sürede buz pistinde göstermeyi başardı. İlk kez buz pistine geldiğini belirten Gizem Taşkoparan, “Burası çok değişik bir yer. İlk kez geliyorum. Ayakta durmak da zor. Ama öğretmenimiz bize destek oluyor. Çok eğlenceli. Çok mutlu olduk.” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, konuyla ilgili açıklamasında, “Engelli kardeşlerimize dokunan bir merkez kurduk. Bu merkez aracılığıyla onların sorunlarını tespit edip hep birlikte çözüm üretiyoruz. Belediye olarak 3. engelli aracımızı geçtiğimiz günlerde hizmete sunduk. Engelli vatandaşlarımız bu araç vasıtasıyla istediklere yerlere rahatlıkla gidebiliyor. Belediye olarak onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Çeşitli projeler üreterek yüzlerinin gülmesini sağlıyoruz. Onları sosyal hayatın içine çekiyoruz.” dedi.