Yozgat Belediyesi tarafından şehrin belli güzergahlarındaki yolların tek yön verilmesi ve üzerine kapan konulması esnafın tepkisini çekti. Bir sürücü ise yolda kapan olduğunu geç fark etmesiyle aracının 4 lastiği patladı.

Tol Çarşı esnafı, Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın seçim çalışmaları kapsamında kendilerini ziyaret ettiğini ve bölgede yapılacak bir düzenlemede mutlaka buradaki esnaflarında görüşünün alınacağını ve buna göre düzenleme yapılacağı sözünü hatırlattı. Erol Erdoğan, aracıyla malzeme almak için Tol Çarşıya geldiğini kapan var tabelanın önüne araç parkı edildiği için ters kapan olduğunu bilmeyerek geçtiğini ve 4 lastiğin patladığını söyledi. Erdoğan, “Uyarı tabelası ile kapanın arası zaten 1 metre, üstelik araçlardan dolayı tabelayı görmekte pek mümkün değil bu yüzden geçtiğim an aracımın 4 lastiği ve alt takımı zarar gördü.” dedi.

Tol Çarşı esnaflarından Şükrü Kolatar da yapılan kapan yüzünden bölge esnafının mağdur edildiğini belirterek kapanın biran önce kaldırılmasını istedi. Kolatar, “Buraya malzeme indireceğiz fakat kapan yüzünden araç giremiyor müşterilerinde gelmesi zor oluyor bu yüzden kapanın biran önce kaldırılmasını istiyoruz.” dedi.

Faruk Bulut isimli esnaf da belediye başkanın çarşı esnafıyla fikir alışverişinde bulunarak düzenleme yapacağı sözünü hatırlatarak, "Belediye başkanımız seçim öncesi ve seçim çalışamlarında Tol Çarşı’da yapılacak bir düzenlemede mutlaka çarşı esnafının görüşünü alarak hareket edeceklerini söylemişti. Ama bu yapılan kaldırım ve yola konulan kapanda hiç bizlerin görüşleri alınmadı. Biz bu yola konan kapanın kaldırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Mustafa Gözüyaşlı’da Tol Çarşının işlek bir caddesinin olmadığını, yapılan çevre düzenlemesinin ve yola kapan konmasının kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Gözüyaşlı, “Burası Ankara’nın Ulus’u değil. Yapılan kaldırım yoldan daha geniş. Sanki insan yoğunluğumu var ki burada bu kadar geniş kaldırım yapılarak yolu daralttılar. Ben gece saat 1- 2 gibi geliyor iş yerine un yıkıyorum. Allah’tan reva mı bu zaten işlerimiz yok denecek kadar az, birde böyle uygulama bizleri canımızdan bezdiriyor. Biz burasının tekrar eski haline getirilmesini istiyoruz." diye tepki gösterdi.

Vatandaşlar, ilde belirli noktalara konulan yol kapanı sebebiyle onlarca aracında lastiklerinin yarıldığını söyledi.