Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde bir caddeyi hırsızlar bastı. Kozanyolu caddesindeki işyerlerini mesken tutan hırsızlar, son 3 ayda, kebapçıdan tüpçüye, pastaneden bilgisayar satıcısına 10’dan fazla işyerini soydu. Cep telefonu satıcısı Mehmet Yazar, güvenlik tedbirlerinin yetersizliğini “Ben de sıra mı bekliyorum” diye özetledi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, levyelerle kapı açan soyguncuların oldukça rahat tavırları dikkat çekiyor. En son bir bilgisayar firmasına giren 3 hırsız, 19 dizüstü bilgisayarı çalarak kaçtı. İşyeri sahibi bu cadde güvenliksiz diye açtığı iki işyerini kapatma kararı aldı.

Merkez Yüreğir ilçesi Kozanyolu caddesi üzerindeki bir bilgisayar firmasına gece geç saatlerde levye ile kapıyı açıp giren 3 hırsızlık şüphelisi, bir torbaya doldurdukları 19 dizüstü bilgisayarı alarak kaçtı. 30-35 bin lira tutarında zarara uğradığını anlatan firma yetkilisi Galip Elma, işyerine geldiklerinde polis ekipleriyle karşılaştıklarını belirterek, bütün laptopların çalındığını gördüklerini söyledi. Caddede bir çok işyerinin hırsızlık olaylarından dolayı mağdur olduğunu anlatan Elma, “Buranın çok güvenli bir cadde olmadığını düşünerek iki işyerimizi de kapatma kararı aldık. Güvenlik zaafiyeti olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“GÜVENLİĞİMİZİ KİME EMANET EDELİM”

Kapatacakları işyerinde 3-4 kişinin çalışarak ekmek parası kazandığını anlatan Elma, soygunun ardından güvenlik kameralarında yaptıkları incelemelerde polislere ait ekip otosunun ancak 6 saatte bir kez cadde üzerinde devriye gezdiğine rastladıklarını anlattı. Elma, şunları kaydetti: “Güvenliğimiz kime emanet olacak, biz mi koruyacağız, güvenlik mi bizi koruyacak, anlamadık. Bu caddedeki güvenliğin zayıf olduğuna artık büyük ölçüde inanıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Hırsızlardan kendimizi korumak için her tarafımızı demirle mi çevreleyelim öyle mi gezelim bilmiyoruz. Güvenlik önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. Hırsızlara da hakkımızı helal etmiyoruz.”

SOYULMADIK DÜKKAN KALMADI!

Pastaneci Mehmet Çelik, son zamanlarda tüm komşularının işyerlerinde soygun olduğunu belirterek, Emniyet Teşkilatı’nın tam teşekküllü çalıştığına inanmadığını söyledi. Kendisinin de televizyon, laptop, tablet, kasadaki 700 lirasının çalındığını anlatan Çelik, hayır kurumlarınca dükkana bırakılan sadaka kutularının da hırsızların akıbetine uğradığını bildirdi. Çelik, “Emniyetin tam teşekküllü çalışmadığına inanıyorum. İsteseler zannediyorum çözerler bu olayları. Kozanyolu’nun hepsini soydular. Etrafımızda 10 dükkan var 10’unu da soydu. Bu kadar basiretsiz mi bizim emniyet teşkilatımız. Araştırsınlar bulsunlar. Yazık günah ya. 7,5-8 milyar lira zararım var. Son zamanlar bütün komşularımızı soydular. Hepsini soydular. Hırsızlık masasına yeni gelen adam ne bilsin. Buraya bir pusu atabilirler. Burası komple soyuldu, bir ekip görevlendirseler. Kozan caddesinde hiç devriye gezilmiyor mu?” diye konuştu.

“TELEFONLARI HERGÜN VİTRİNDAN TOPLAYIP ÇANTAYLA EVE GÖTÜRÜYORUM”

Cep telefonu satıcısı Mehmet Yazar, hırsızların işyerine ne zaman gireceklerini beklediğini söyledi. Sattığı telefonları hergün vitrindan toplayıp çantayla eve götürdüğünü anlatan dertli esnaf, “Akşam eve gittiğimde bazen bir iki kez arabayla gelip bakıyorum dükkana. İçeri girmişler mi girmemişler mi. O korkuyla burada esnaflık yapıyoruz. Cihazları her gün çantayla topluyoruz. Yanımızda götürüyoruz. Dükkanda hiçbir şey bırakmamaya çalışıyoruz. Pastaneye girdi, televizyonlarını götürdüler, tüpçüyü, kebapçıyı soydular. Yeni açılmış bir bilgisayarcıyı soydular en son. Biz de bekliyoruz, sıramızı bekliyoruz. “diye konuştu.

Tüpçü Mahmut Önder, siparişlere gönderilen 2 motoru ile bir laptonun çalındığını anlattı. Hırsızların bir an önce bulunmasını isteyen Önder, “Aynı kişiler bunlar. Emniyet ilgilenmiyor. 6,5 milyar zararımız var. Hırsızlık bitmiyor. Bir ay içinde 4 tane dükkan soydular. Kimse çözüm bulmadı” dedi.

Kebapçı ise çalınan motosikletini bir hafta sonra kendisinin araştırarak bulduğunu sözlerine ekledi.