Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekçe gösterilmeksizin gözaltına alınan avukat Memduh Oğuz'un mesai arkadaşları, polisin arama yaptığı hukuk bürosuna destek ziyaretinde bulundu.

Denge Hukukçular Derneği Başkanı İbrahim Bakım ve arkadaşları, polisin arama esnasında Memduh Oğuz'un ortağı ve mesai arkadaşı iki avukatı daha 'makul şüphe' gerekçesiyle gözaltına aldığını açıkladı. Bakım, "Ülkemizde artık hukuk bitmiş, adaletin çivisi çıkmıştır. Yaklaşık bir yıldır devam eden cadı avı polisler, hakimler, savcılar sonra nihayet avukatlara da sıçramıştır." dedi.

Denge Hukukçular Derneği Başkanı İbrahim Bakım, Konya Barosu'na bağlı, dernek üyesi bir grup avukatla birlikte yaptıkları ziyaretin ardından şunları söyledi: "Bugün Konya'da yeni bir algı operasyonu ile bir tiyatro oyunu sergileniyor. Sözde paralel yapı safsatasıyla meslektaşlarımızın büroları, evleri ve arabaları aranıyor, ortada olmayan suçlar üzerinden delil aranarak meslektaşımız gözaltına alınmıştır. Ülkemizde artık hukuk bitmiş, adaletin çivisi çıkmıştır. Yaklaşık bir yıldır devam eden cadı avı polisler, hakimler, savcılar sonra nihayet avukatlara da sıçramıştır. Bütün bu hukuksuzlukları yapanlar bir gün yaptıklarının mahcubiyeti altında ezilecek ve hukuksuzluklarının hesabını bağımsız yargı önünde vereceklerdir. Buradan Türkiye Barolar Birliği'ne kayıtlı hukuk ve adaleti her şeyin üstünde tutan tüm meslektaşlarımıza, Konya Barosu'na sesleniyoruz: Artık bu zulme dur deme zamanı gelmiştir."

Açıklamasının ardından gazetecilerin suralarını cevaplandıran İbrahim Bakım, "Bu bir algı operasyonudur. Dosyada hiçbir hukuki ve yasal delil yoktur. Sadece ve sadece 'makul şüphe' iddiasıyla meslektaşımızın bürosu, evi, arabası aranıyor. İşin kötü tarafı arama yapan polis, meslektaşımızın çalışma arkadaşlarından iki meslektaşımızı daha gözaltına alıyor. Meslektaşımız Memduh Oğuz halen gözaltında tutuluyor. Bu arada meslektaşımızın ofisinde savcı nezaretinde arama yapan emniyet birimleri aynı büroda görev yapan iki avukat arkadaşımızı, Mehmet Şimşek ile Ahmet Bal'ı arama esnasında gözaltına alıp emniyete götürdü." dedi.

'GÖZALTI GEREKÇESİ MESLEKTAŞININ İHBARI'

Gözaltı kararına yol açan dosyanın içeriği konusundaki soruları da cevaplandıran İbrahim Bakım, "Dosyanın içerisinde hiçbir şey yok. Sadece başka bir avukat meslektaşımızın ihbarı ve iddiası olduğunu öğrenebildik. Memduh Oğuz ve ortakları Mehmet Şimşek ile Ahmet Bal, algı operasyonu yapılmak düşüncesiyle gözaltına alındı. Gözaltı kararları iktidarın İç Güvenlik Yasası'yla ihdas ettiği makul şüphe gerekçesiyle alındı. 'Makul şüphe' dolayısıyla bütün vatandaşlarımız potansiyel birer gözaltı adayıdır." açıklamasında bulundu.

Denge Hukukçular Derneği Başkanı İbrahim Bakım, Memduh Oğuz'un avukatlık bürosunda arama yapan polis ekiplerinin 'ticari sır' olarak saklanması gereken hukuki davalarıyla ilgili dosyaları karıştırıp kayıtlarını aldığını açıkladı. Bakım, "Burada dosyalar karıştırılıyor, bilgisayarların hard diskleri alınıyor, alenen delil üretiliyor." iddiasında bulundu.