Çadır kentten sorumlu Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilerin barındığı çadır kentteki 12 mahallede temsilci seçimini tamamladıklarını belirtti.
     Gerçekleştirilen seçimle misafirlerin Türkiye'de yaşayan insanlara verilen hak ve hürriyetlerden istifade etmelerinin yanı sıra, kendilerini temsil edecek kişileri seçmelerini sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Akkoyun, şunları kaydetti:
     ''Çadır kentte yaklaşık 17 bin Suriyeli yaşıyor. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimde büyük bir heyecana tanık olduk. Yapılan organizasyonla Suriyeli sığınmacılar bir seçim heyecanı yaşadı. Çadır kentte kalan misafirlerimiz kendilerini temsil edecek kişileri kendileri seçtiler. Burada bizim için önem arz eden konu demokrasiyi yaşamaları. Daha da önemlisi bayan adaylarında burada seçilmesi bizi ayrıca sevindirdi. Bu süreçten sonra 12 mahallemizde seçilen temsilcilerle düzenli olarak haftada bir gün bir araya gelip onların sıkıntı ve ihtiyaçlarını dinleyeceğiz. Bizler de temsilciler vasıtasıyla çözüm noktasında elimizden geleni yapacağız.''
     Suriyeli İbadettin Musa da Türkiye'deki yöneticilere dua ettiklerini vurgulayarak, kendilerine tanınan demokrasi ve özgürlüğü daha önce görmediklerini söyledi.
     Çadır kentte öğretmenlik yapan Omar Akdo ise seçimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Türkler bize önce sınırlarını sonra yüreklerini açtılar. Bunu asla unutamayacağız'' diye konuştu.