Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, “Cumhurbaşkanı tarafından onanarak yürürlüğe giren İç Güvenlik Yasası ile ülkemiz bir hukuk devletinden bir ‘polis devleti” ne dönüşmüştür. Bu yasa anayasada belirtilen ‘hukuk devleti’ ilkesine aykırıdır. Toplumsal barışa zarar vermesi kaçınılmazdır.” dedi.

Yusuf Sürücü, yaptığı açıklamada, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit edilmesi nedeniyle buruk bir avukatlar günü yaşadıklarını belirtti. Sevinçten mahrum bırakan birçok olay yaşandığını ifade eden Sürücü, “Tam da 5 Nisan Avukatlar günü arifesinde yaşanan terör sonucu şehit edilen Cumhuriyet Savcımızın başına gelen üzücü olay nedeniyle hiçbir haklı gerekçesi ve ilgisi bulunmadığı halde devletin en üst makamından ve hükümetten avukatlara yönelik olarak yapılan haksız ithamlar içeren açıklamalar bütün avukat camiasını üzmüştür. Bu tutum deyim yerindeyse 5 Nisan Avukatlar günümüzü 'zehir' etmiştir. Bu vesileyle bu asılsız ithamları bir kez daha şiddetle reddediyoruz. Tekrar etmekte yarar var ki; Cumhuriyet savcımıza yapılan saldırı başta biz avukatlar olmak üzere bütün yargı mensuplarına yapılmıştır. Bir kez daha şiddetle kınıyoruz ve bu olayın arkasında bulunan bütün sorumluların bulunarak bağımsız yargı tarafından gereken cezaya mahkum edilmesini bekliyoruz. Biz avukatların hukuk ve demokrasi mücadelesi devam edecektir. Adalet uğrunda, hukuk uğrunda, demokrasi yolunda yitirdiğimiz meslektaşlarımızın mücadelesi bizlere yol göstermeye devam etmektedir.” dedi.

İç Güvenlik Yasası’nı da eleştiren Sürücü, “Cumhurbaşkanı tarafından onanarak yürürlüğe giren İç Güvenlik Yasası ile ülkemiz bir hukuk devletinden bir 'polis devleti'ne dönüşmüştür. Bu yasa anayasada belirtilen 'hukuk devleti' ilkesine aykırıdır. Toplumsal barışa zarar vermesi kaçınılmazdır. İnsan hak ve özgürlüklerinin kalan kırıntısını da ortadan kaldıran mahiyettedir. Sahte belgelerle yıllarca hapishanede tutulan ve suçsuzluğu ortaya çıkan aydınlar, yazarlar, bürokratlar, siyasetçilerin yaşadıkları acı tecrübe hukuk devleti olma yolunda daha çok yol almamız gerektiğinin canlı kanıtı gibi karşımızda duruyor.” diye konuştu.