Taksim Gezi Parkı direnişi ile ilgili olarak ilk günden beri sosyal medyada yankı bulan ve direnişin simgelerinden biri olan bu fotoğrafta TOMA aracından sıkılan tazyikli suya karşı duran genç kadın daha sonra bir arkadaşı ile birlikte TOMA önünde dans ediyor. Türk Kadını olarak sosyal medyada ve basında yoğun olarak lanse edilen kadının Kate Cullen olduğu belli oldu.

Cullen kendi sayfasında Sidney Teknoloji Üniversitesi'nde çalıştığını ifade ediyor. Cullen, 5 Haziran'da yaptığı paylaşımda Taksim'de kimyasal silah kullandığını iddia ediyor ve bu konuda kimyagerlerin kendilerine yardım etmesini istiyor.

Cullen ismini bilmediği bir kadının kendisine yardımcı olduğunu ve daha sonra o kadını bir daha görmediğini ona yürekten teşekkür ettiğini ifade ediyor

Kate Cullen'in kendi Facebook sayfasında gerek gezi fotoğrafları gerekse de diğer fotoğraflarını koyduğu ve Gezi Parkı eylemleri ile ilgili düşüncelerini net paylaştığı görülüyor. Söz konusu fotoğraflar içerisinde en ilgi çekenler ise İran İsfahan'dan paylaştığı fotolar...

İŞTE KATE CULLEN'İN FACEBOOK SAYFASINDA PAYLAŞTIKLARI

"Clear evidence of police using chemical warfare in Taksim. I'm not sure what chemicals were being used (any chemists out there have an idea?) but the pain was so intense I was sure I would go blind and have permanent scaring. If it wasn't for an incredible woman who treated me (whose name I never got, and who I will probably never see again or ever be able to thank), I might well have. Thank you the bottom of my heart anonymous woman!!! You are the embodiment of the solidarity shown by everybody in this protest!"